Pe ce cheltuiește Consiliul Județean un milion de lei pentru ”Celebrarea Centenarului Marii Uniri de la 1918”

0
176

Consiliul Județean Vrancea caută firme care să organizeze evenimentele dedicate sărbătorii naționale a României, de la 1 Decembrie. Guvernul a alocat în acest sens un milion de lei administrației județene, iar autoritățile intenționează să organizeze două evenimente. Unul va costa 209.295 de lei, fără TVA, și se numește ”Celebrarea Centenarului Marii Uniri de la 1918”. În prim planul acestui eveniment se va afla Colegiul Național Unirea, împreună cu care se va derula evenimentul ”Rememorăm, plantăm, construim!”, în cadrul căruia vor participa 150 de elevi și profesori ai Alianței Colegiilor Centenare din toată țara. “Cazarea se va face în unități de cazare de 3 stele de pe raza municipiului Focșani sau maxim 15 km distanță de Focșani. Pentru cei 150 de participanți va trebui să fie asigurată și masa. În data de 24 noiembrie 2018 va fi organizată, de asemenea, și o excursie tematică la Mausoleele Eroilor de la Mărășești și Mărăști. În acest sens, intră în sarcina prestatorului asigurarea transportului celor 150 de persoane pe ruta Focșani – Mărășești – Mărăști și retur. În data de 24 noiembrie 2018, Consiliul Județean Vrancea va organiza, de asemenea, a III-a etapă de plantare de puieți de stejar în cadrul proiectului 4 RoMândria – proiect dedicat comemorării eroilor căzuți pe câmpurile de luptă din Primul Război Mondial, lupte eroice ce au condus la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918. Intră în sarcina prestatorului realizarea unui număr de 10.000 diplome de voluntariat care vor fi oferite tuturor voluntarilor ce vor participa la acest eveniment de plantare. Prestatorul va trebui să achiziționeze un număr de 200 hârlețe cu mâner de lemn, pe care se va inscripționa denumirea evenimentului și care, împreună cu celelalte 350 de hârlețe achiziționate la etapele anterioare de plantare, vor fi oferite tuturor voluntarilor sosiți la eveniment. Pentru toți voluntarii ce vor sosi la evenimentul de plantare, intră în sarcina prestatorului asigurarea unui număr de 2.000 de sandvișuri și a 2.000 de sticle apă plată de 500 ml”, se arată în caietul de sarcini.

Tot în acești bani intră și asigurarea transportului dus – întors în ziua de 1 Decembrie, pentru un număr de 2.000 de persoane ce vor sosi din localitățile județului Vrancea în Piața Unirii din municipiul Focșani pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri, dar și asigurarea unui dineu oficial pentru 200 de persoane.

Cel de-al doilea eveniment este mult mai consistent și se referă la organizarea unui spectacol în seara de 1 Decembrie. Autoritățile au la dispoziție 840.300 de lei, fără TVA, pentru a aduce la Focșani artiști precum Horațiu Mălăele, Sebastian Stan, Daniel Jinga și Orchestra Metropolitană București, Corul Accoustic, Trupa de Dans și Actorie „The Sky”, dar și pe prezentatorul Octavian Ursulescu.