Primii pași spre trimiterea PSD în opoziție în Consiliul Județean Vrancea

0
559

La prima ședință a Consiliului Județean Vrancea, în noua formulă, rezultată în urma alegerilor din 27 septembrie, s-au observat primele acțiuni care duc spre trimiterea PSD în opoziție în legislativul județean. La constituirea grupurilor politice, consilierul PLUS Adrian Apostol nu a intrat în grupul PNL-USR, ci a constituit un grup separat, împreună cu cei doi aleși ALDE: Ionel Cel-Mare și Dorina Săpunaru. În cadrul ședinței s-au constituit și cele 4 comisii de specialitate ale Consiliului Județean. Fiecare consilier județean trebuie să facă parte dintr-o singură comisie de specialitate. Prin urmare, s-au constituit 4 comisii, cu următoarea componență din partea grupurilor politice:

– trei comisii cu câte 9 membri fiecare: una alcătuită din 5 consilieri PSD și 4 consilieri PNL-USR; alte două comisii formate, fiecare, din 4 consilieri PSD, 4 consilieri ai grupului PNL-USR, 1 consilier din grupul ALDE-PLUS;

– o comisie cu 5 membri: 2 consilieri PSD, 2 consilieri PNL-USR, 1 consilier ALDE-PLUS.

Astfel, se observă că PSD are majoritate într-o singură comisie de specialitate. În celelalte 3, majoritatea o asigură grupurile PNL-USR și ALDE-PLUS. Acțiunile de astăzi pot da semnalul că se poate constitui o majoritate PNL-USR-PLUS-ALDE, formată din 17 consilieri județeni, la care se adaugă președintele Cătălin Toma, membru PNL. Prin urmare, este posibil ca vicepreședinții Consiliului Județean Vrancea să fie desemnați din rândul acestei majorități. Printre numele vehiculate se numără Ionel Cel-Mare (ALDE), Mihăiță Lepădatu (USR), Liviu Bostan (PNL), Cristi Bălosu (PNL).