DSP Vrancea va recepționa încă două tranșe de vaccin antigripal

0
198
Dozele vor fi direcționate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare.
Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat trei milioane de doze de vaccin antigripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. Campania de vaccinare a început în data de 14 septembrie, iar repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape.
O nouă tranșă de 500.000 de doze de vaccin antigripal a fost livrată luni, de furnizor, direcțiilor de sănătate publică din județe. Dozele vor fi direcționate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare. Din această tranșă, Direcției de Sănătate Publică Vrancea i-au revenit 10.200 de doze, care au fost deja distribuite medicilor de familie, în funcție de solicitările lor, centralizate încă din primăvara acestui an. Ce s-a primit până acum reprezintă aproximativ 30 la sută din cantitatea necesară, totalul suficient fiind cam de 60.000 de doze. Conform planificării întocmite de Ministerul Sănătății, în cursul zilei de vineri, 23 octombrie, va mai fi recepționată o tranșă, urmată de o alta programată pentru data de 26 octombrie.
În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical şi gravide. Conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, până la jumătatea lunii octombrie au fost vaccinate antigripal 146.537 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.
La nivel național, în cea de-a doua săptămână de supraveghere și monitorizare a evoluției infecțiilor respiratorii acute și gripei, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a fost de peste 42.000, cu aproximativ 50.2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent, dar într-o creștere ușoară, cu 8.7%, comparativ cu cel din săptămâna anterioară. Până în prezent, în acest sezon nu au fost înregistrate cazuri confirmate de gripă. (DSP Vrancea)