Ovidiu Burdușa: ”Românii din țară și cei care revin din străinătate își doresc aceleași lucruri: să se simtă în siguranță și să fie lângă cei dragi”

0
649
Am remarcat cu amărăciune că se înmulțesc mesajele în care românii se atacă între ei pentru simplul motiv că unii trăiesc aici, în România, iar alții, care au ales să se stabilească în alte state, vor acum să se întoarcă acasă. În loc să ne împărțim în „tabere”, trebuie să înțelegem că, pentru a depăși cât mai repede această perioadă de criză, e mult mai important să fim uniți, solidari și responsabili atât față de noi, cât și față de cei din jur.
Românii din țară și cei care revin din străinătate își doresc aceleași lucruri: să se simtă în siguranță și să fie lângă cei dragi. Se spune adesea că românii care au plecat nu au plecat de bine. Nici acum, când se întorc, nu se întorc de bine. Este omenește ca în asemenea momente să ne dorim cu toții să fim acasă, iar ACASĂ este România. A-i ataca pe conaționalii care în această perioadă se întorc în țară nu ne face cinste. Compasiunea, înțelegerea și o mână de ajutor sunt mai importante, în aceste momente, decât cine cu ce fel de contract de muncă a lucrat în Italia, Spania sau Germania, în ce condiții a locuit și unde a plătit impozit.
În același timp, îi îndemn pe toți românii care revin din state unde cazurile de infectare cu COVID-19 sunt numeroase să facă tot posibilul să nu îi pună în pericol pe cei din jur și pe cei din țară. Să respecte măsurile impuse de autoritățile române și să accepte punerea în carantină sau izolare, după caz, în funcție de recomandările care li se fac la punctele de frontieră. Medicii, asistenții medicali, personalul MAI, MAE etc. fac eforturi supraomenești pentru ca persoanele infectate sau cele cu risc să fie depistate la timp, astfel încât să țină sub control propagarea coronavirusului. Avem cu toții datoria să îi sprijinim! (Ovidiu Burdușa, secretar de stat Departamentul pentru Românii de Pretutindeni)

Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentCoronavirus, ora 18.00: 222 români infectați, 19 vindecați, 40 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor
Articolul următorElevii sunt sfătuiți să stea acasă. Ei ar putea fi legitimați pe stradă dacă nu respectă regulile privind prevenirea răspândirii coronavirusului