O nouă dovadă de spirit civic a pompierilor vrânceni

0
305

Pornind de la binecunoscuta zicală ”POATE INSPIRĂ PE CINEVA!” vă povestim o întâmplare, care a avut loc în această dimineață și al cărei protagonist a fost colegul nostru, plutonierul adjutant Ursulescu Silviu, subofițer la Secția de Pompieri Adjud.

Grăbit să intre în tura de serviciu, acesta s-a oprit pentru câteva momente să-și ia ceva de mâncare de la un supermarket din Adjud. După terminarea cumpărăturilor, în timp ce se îndrepta spre locul unde își parcase autoturismul, a aruncat o privire și a zărit, la câteva locuri de parcare mai încolo, un obiect negru ce semăna cu un portofel. Când s-a apropiat, presupunerea i s-a confirmat. A ridicat portofelul și după pipăit și-a dat seama că are conținut. Din cauza timpului care îl presa, s-a hotărât să predea portofelul șefului de magazin în speranța că persoana care l-a pierdut îl va căuta. ”M-aș fi dus la Poliție dar nu puteam întârzia la serviciu, că mai întâi de toate ne cheamă datoria, fiindcă suntem militari. Am predat portofelul șefului de magazin, acesta l-a deschis în prezența mea și în interior se aflau acte și bani. Mi-a promis că va informa mai departe, și că va face tot posibilul ca portofelul să fie înapoiat proprietarei.  Am încredere că cine l-a pierdut îl va recupera, pentru că sunt sigur că acum îl caută în speranța că-l va găsi” ne-a spus plutonierul adjutant Ursulescu Silviu. Între timp, așa cum au fost obișnuiți încă de pe vremea când formau o echipă, plutonierul adjutant (r) Dediu Nicolae, care administrează grupul de Facebook ”Adjud Zonă”, a popularizat cazul, iar persoana a fost identificată. Aceasta s-a bucurat foarte tare când a reintrat în posesia portofelului.

Apreciem gestul colegului nostru plutonier adjutant Ursulescu Silviu, dar și spiritul de echipă al plutonierului adjutant (r) Dediu Nicolae! Felicitări! Ați dovedit încă o dată că cinstea și onoarea, curajul și devotamentul sunt virtuți care însuflețesc în orice împrejurare pompierii vrânceni. (ISU Vrancea)