Minivacanța de Rusalii: 200 de polițiști vrânceni vor fi la datorie, în fiecare zi

0
166

Aproximativ 200 de polițiști vor fi la datorie, în medie, zilnic, în weekend-ul prelungit de Rusalii și vor lua măsuri pentru siguranța cetățenilor și fluidizarea traficului rutier. Acțiunile polițiștilor vrânceni au ca obiectiv asigurarea ordinii și liniștii publice, astfel încât oamenii să fie în siguranță. În teren vor fi polițiști de la ordine publică, rutieră, transporturi, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistică, iar în cazul unor situații deosebite, luptătorii de la acțiuni speciale sunt pregătiți să intervină.

Pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii  de ordine publică vor acționa, cu precădere, în zonele în care se organizează slujbe religioase, fiind totodată prezenţi și în zonele turistice şi de agrement, cu echipaje special constituite, în vederea preîntâmpinării oricăror evenimente nedorite. Polițiștii rutieri se vor afla în teren pentru a fluidiza traficul rutier pe drumurile spre stațiunile turistice și pe căile de acces către lăcașurile de cult. Totodată, vor monitoriza traficul rutier în vederea prevenirii evenimentelor grave și combaterii încălcării regimului legal de viteză, fiind monitorizate în special Drumul Național 2 E85, Drumul Național 2M și Drumul Național 2D.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Recomandăm tuturor cetățenilor să adopte o conduită preventivă și să respecte indicațiile și măsurile legale ce au ca scop protejarea sănătății, vieții și a bunurilor.

Dacă plecați la drum, conduceți cu viteză redusă, în special atunci când carosabilul este umed. Verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca de acasă!

Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi, indiferent unde vă aflați!

Reamintim că purtarea măștii de protecție în spațiile închise, în mijloace de transport în comun sau în zone aglomerate, precum și păstrarea distanțării fizice sunt în continuare obligatorii pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.

Noi suntem la datorie în această perioadă! În caz de nevoie, nu ezitați să ne cereți ajutorul sau să apelaţi 112 – Apelul Unic de Urgenţă! (IPJ Vrancea)