AcasăStiri InterneMinisterul Energiei: ne așteaptă o perioadă de șoc termic, cu temperaturi de...

Ministerul Energiei: ne așteaptă o perioadă de șoc termic, cu temperaturi de minus 20 grade celsius

Miercuri, 10 februarie, s-a organizat ședința Comandamentului de Iarnă coordonată la nivelul Ministerului Energiei de către secretarul de stat, Niculae Havrileț. La ședință au participat cei mai importanți actori ai sectorului energetic care mențin în funcțiune Sistemul Energetic Național și asigură furnizarea continuă și în siguranță.

Din partea Comandamentului transmitem că, începând cu ziua de vineri, până pe o durată de șapte-opt zile, România va traversa un șoc termic, cu minime nocturne de până la – 20 de grade celsius, pe alocuri chiar mai scăzute. De asemenea, temperatura diurnă va avea un nivel negativ, de până la – 8 grade. Sistemul Energetic este pregătit pentru traversarea acestui șoc termic.

Toți actorii esențiali care asigură funcționarea Sistemului Energetic Național au precizat că sunt pregătiți pentru perioada care urmează. CE Oltenia va funcționa normal, iar în cazuri deosebite va fi pus la dispoziție un grup de producție de energie electrică de la Turceni. (comunicat Ministerul Energiei)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu