AcasăAdministratiePreședintele CJ Vrancea solicită Ministerului Transporturilor să emită normele metodologice privind decontarea...

Președintele CJ Vrancea solicită Ministerului Transporturilor să emită normele metodologice privind decontarea transportului gratuit al elevilor

Transportul elevilor care fac naveta la școlile din alte localități este gratuit, potrivit Legii nr.226/2020, însă în prezent lipsa normelor de aplicare a legii face imposibilă decontarea transportului. Copiii noștri nu trebuie să aibă de suferit, trebuie să beneficieze de gratuitatea transportului la școală, așa cum prevede legea, de aceea fac un apel public la Ministerul Transporturilor ca, până la sfârșitul acestei săptămâni, să găsească rapid, în regim de urgență, o soluție pentru emiterea acestor norme metodologice, ca în baza lor să începem procedura de decontare pentru transportul gratuit al elevilor.
În calitate de președinte al CJ Vrancea, am făcut numeroase demersuri susținute în ultimele luni la Guvernul României, Ministerul Transportului, Ministerul Dezvoltării și Ministerul Educației și am solicitat și sprijinul colegilor din Uniunea Națională a Consiliilor Județene pentru deblocarea acestei situații, la nivel național. Este inadmisibil ca ai noștri copii să nu poată beneficia de o lege în vigoare, care sprijină calitatea în învățământ!
Mulțumesc transportatorilor din Vrancea, care au înțeles această problemă și au oferit gratuitate elevilor până în prezent. Sper ca această situație să se rezolve cât mai repede și lucrurile să intre în normal, astfel încât copiii să circule gratuit la școală pe tot parcursul anului școlar, iar transportatorii să încaseze veniturile care li se cuvin. (Cătălin Toma, președinte Consiliul Județean Vrancea)
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu