AcasăStiri InterneMeteo: iarna revine în jumătatea de nord a țării

Meteo: iarna revine în jumătatea de nord a țării

Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben de vremea rea pentru următoarele zile. Se pare că iarna își face din nou simțită prezența, în jumătatea de nord a țării și în majoritatea zonelor montane. De precizat că niciuna dintre aceste avertizări nu vizează județul Vrancea.

Mai întâi, începând din această seară și până duminică seară, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 de metri în Carpații Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90-100 km/h și viscol. Totodată, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini sub 1700 de metri, vor predomina ploile și vor fi depuneri de polei.

Al doilea cod galben vizează județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț. Tot începând de astăzi și până mâine seară, în aceste județe vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de 10-12 cm. Meteorologii mai spun că în Banat, Crișana, Maramureș și restul Transilvaniei, în același interval de prognoză, vor fi precipitații mixte, moderate cantitativ. Pe de altă parte, în regiunile sudice și sud-estice, temporar va ploua, iar în după-amiaza și seara zilei de duminică, 26 februarie, ploile vor avea caracter de aversă și pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice.

A treia avertizare cod galben vizează regiunile Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei. Potrivit meteorologilor, în aceste zone, de mâine seară și până luni după-amiază, va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 de centimetri. (sursa: ANM)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu