„Locotenentul” lui Martiș își află mâine sentința definitivă

0
973

Locotenentul fostului arbitru de fotbal Marius Martiș, Teodor Baldin, zis și Teo, află mâine dacă va merge la închisoare pentru falsificare de carduri. În primă instanță, Baldin a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru aderarea la grup infracțional organizat și fraudă cu carduri bancare. Alături de Baldin, un alt focșănean își așteaptă sentința, la Curtea de Apel București, în urma recursului. Ete vorba de Ionuț Gabriel Sava. De asemenea, un nume greu în dosar este și fratele lui Nicu Gheară – Constantin Gheară, zis Ticu, inculpat și el. Prejudiciul estimat în urma operațiunilor de skimming este de 2 milioane de euro.

În martie 2013, magistraţii bucureşteni au dispus arestarea preventivă a 16 dintre cele 20 de persoane reţinute în dosarul falsificatorilor de carduri bancare, acuzaţi de prejudicii de peste două milioane de euro. Astfel, au fost arestaţi preventiv: Constantin Gheară, zis şi Tică, fratele controversatului om de afaceri Nicu Gheară, Lucian Ghiuri, zis şi Piticu, Marian Radu, Vasile Stanciu, Mihai Traian Neacşu, Nicolae Iordache, Traian Dunăenco, Marinică Tiţă, Teodor Baldin, Ionuţ Gabriel Sava, Cristian Stanciu, Adrian Dorin Leu, Viorel Cornel Neagu, Mihai Marius Haisler Enea, Cristian Mihail Cociaş şi Ciprian Adrian Porumb. Tot atunci, procurorii DIICOT au descins la 85 de adrese din întreaga ţară, printre care şi din Constanţa, la o grupare de falsificatori de carduri.

Potrivit oamenilor legii, suspecţii fabricau echipamentele de skimming şi le instalau pe ATM-uri şi POS-uri din străinătate (din Spania, Elveţia, Portugalia, Franţa, Marea Britanie, Austria şi chiar Columbia sau Ecuador). Cu ajutorul acestora, au reuşit să adune un prejudiciu de peste două milioane de euro. Teodor Baldin este unul din oamenii de bază ai fostului arbitru de fotbal Marius Martiș, fiind un fel de servitor al familiei afaceristului.