Linie telefonică de asistență pentru victimele #Colectiv

0
366
Ministerul Sănătății a anunțat înființarea unei linii telefonice pentru victimele tragediei din clubul bucureștean Colectiv din data de 30 octombrie. Este o linie telefonică unică, disponibilă non stop, ce se adresează și rudelor răniților. Numărul de telefon este 021-3072614.
”Ministerul Sănătății anunță înființarea unei linii telefonice unice, la care victimele incendiului de la Colectiv și rudele acestora pot apela pentru a solicita sprijin. În funcție de solicitări, apelanții vor primi suport  pentru acoperirea costurilor tratamentelor în străinătate, a echipamentelor speciale necesare în perioada de recuperare în țară și străinătate, recomandate de medicii specialiști, precum și a altor costuri cu materiale și medicamente necesare. De asemenea, pacienții și aparținătorii acestora pot primi, la cerere, asistență socială și psihologică. Numărul de telefon unic pentru victimele de la Colectiv este  021.3072.614, disponibil 24 de ore din 24”, se spune în comunicatul Ministerului Sănătății.
În acest moment, în spitalele din București și din străinătate mai sunt internați 23 de pacienți răniți în clubul bucureștean. Patru sunt în spitalele din Capitală (unul în stare critică): Bagdasar Arseni (1), Spitalul de Urgență (2), C.C.Iliescu (1). Alți 19 răniți sunt în Austria (2), Belgia (8), Olanda (3), Germania (2), Marea Britanie (3) și Israel (1). Bilanțul negru al incendiului din 30 octombrie este de 63 de morți.