La pescuit pe străzile din Focșani!

0
146

Mai mulți focșăneni disperați de starea dezastruoasă a străzilor din oraș au trecut la un protest inedit. Au ieșit cu undițele la pescuit, simbolic, în bălțile de pe Str. Păun Pincio. Deși n-a mai plouat de câteva zile, strada respectivă este plină de bălți formate în gropile generoase de pe toată suprafața. ”Nu știm ce să mai facem, cui să ne mai plângem. De când stăm aici așteptăm ca administrația locală să asfalteze această stradă. Este rușinos pentru un oraș ca Focșaniul să aibă asemenea străzi”, ne-au declarat, revoltați, focșănenii care locuiesc în zonă. Strada Păun Pincio este situată destul de aproape de zona centrală, în spatele Școlii Generale ”Anghel Saligny”, între străzile Măgura și Alexandru Golescu.
”Există zone în oraşul nostru în care, dacă nu ai vedea blocurile din jur, ai crede că eşti într-o zonă rurală ferită de efectele minime ale civilizaţiei. Una dintre ele este strada Păun Pincio – un reputat publicist, de altfel, membru post-mortem al Academiei Române, care nu merită ignoranţa administraţiei focşănene. Am ales această formă de protest ca să atragem atenţia administraţiei oraşului că, la o săptămână după ce a plouat, în Focşani există străzi pe care e greu să te încumeţi să mergi. Domnilor primar şi viceprimari, credeţi că ştampila vă dă dreptul la ignoranţă faţă de cetăţenii acestui oraş? Nu aţi înţeles, nici după 16 ani de administraţie, în care v-aţi lăfăit în fonduri publice şi le-aţi cheltuit cum nu se poate mai prost, că votul primit de la oameni e o responsabilitate şi nu un favor? Dumneavoastră nu vă e ruşine, domnule Bacinschi, domnule Iorga, domnule Necula, că vă bateţi joc de această urbe? Sperăm ca, prin acest protest, să atragem şi DNA la pescuit de peşti mari, mici şi mijlocii din administraţia care v-a transformat în nababii banului public!”, susține președintele PNL Focșani, Cristian Bălosu, unul dintre cei ieșiți la pescuit pe strada respectivă.
pescuit focsaniLa rândul său, viceprimarul Gabriel Necula, cel care a preluat atribuțiile principale ale primarului Decebal Bacinschi, susține că strada Păun Pincio se află în programul de asfaltare din acest an. ”Această stradă nu a avut niciodată asfalt. La străzile Păun Pincio, Toader Țîrdea, Trotuș și Oituz s-au finalizat licitațiile. Sper ca până la jumătatea lunii viitoare să se semneze contractele și să se înceapă lucrările. Valoarea contractului pentru strada Păun Pincio depășește 300.000 de lei. Cele 4 străzi sunt artere scurte, nu au mai fost asfaltate până acum iar noi am prevăzut pentru ele lucrări complete, cu asfalt, trotuare și borduri”, ne-a declarat viceprimarul Focșaniului, Gabriel Necula.

balosu