sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăAdministratieInvestiție nefolosită în Focșani: cumpărat anul trecut, automatul ”Petrică”, pentru colectarea deșeurilor...

Investiție nefolosită în Focșani: cumpărat anul trecut, automatul ”Petrică”, pentru colectarea deșeurilor reciclabile, stă sigilat în depozitul primăriei

Primăria Focșani a cumpărat, anul trecut, un automat inteligent de colectare a deșeurilor reciclabile, cu trei fracții. Investiția, în valoare de 250.000 de lei, bani de la bugetul local, nu este valorificată. Automatul a ajuns la Primăria Focșani în luna octombrie 2022 și a rămas sigilat în depozitul Direcției de Dezvoltare Servicii Publice. Echipamentul este unul performant, care poate recicla plastic (pet-uri), sticle și doze de aluminiu. ”Au trecut șase luni de când automatul se află în depozit, scuza penibilă de care se leagă cei responsabili cu funcționalitatea sa fiind că nu s-au îndeplinit toate formalitățile amplasării lui într-un loc din oraș.”, a declarat viceprimarul Alexandra Tătaru (USR), care a inițiat amendamentul la proiectul de buget local de anul trecut, pentru achiziționarea acestui automat.

Punerea în funcțiune a automatului ”Petrică” va aduce avantaje pentru toată lumea. ”Vom oferi tichete recompensă pentru copiii și adulții care vor recicla ambalaje pentru băuturi din aluminiu, plastic sau sticlă la automatul ”Petrică”, pe care, trag nădejdea, să-l punem în funcțiune la începutul primăverii. Tichetele recompensă le vom oferi tot prin intermediul automatului ”Petrică”, în schimbul ambalajelor reciclate, și cetățenilor care vor să-și parcheze mașinile gratuit. Aceste spații de parcare gratuite le vom colora în verde, cel mai probabil în zona Pieței Moldova, unde au fost înlăturate recent tarabele din zona laterală.”, susține viceprimarul municipiului Focșani.

Un astfel de dispozitiv este eficient în alte orașe. De exemplu, la Cluj-Napoca, localnicii au beneficiat, până acum, de peste 260.000 de călătorii gratuite cu transportul în comun, în urma colectării selective a peste 2.575.000 de ambalaje. În schimbul a 15 ambalaje reciclate, clujenii primesc un bilet gratuit cu două călătorii pentru transportul public urban.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu