Rezerviștii primesc ordine de chemare. Explicațiile Centrului Militar Zonal Vrancea

0
1278
În ultimele luni, tot mai mulți români (rezerviști) au primit ordine de chemare. Aceștia trebuie să se prezinte la centrele militare de care aparțin pentru informare și actualizarea datelor personale. Chemarea rezerviștilor este o acțiune stabilită prin reglementări legale. Șeful Centrului Militar Zonal Vrancea ”Regele Carol I”, col. Neculai Șerban, aduce o serie de clarificări privind chemarea rezerviștilor.
”În conformitate cu prevederile Constituției României, cetățenii români au obligația de a apăra România, precum și faptul că, în Legea nr 45/1994- Legea apărării naționale a României și în Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, sunt stabilite în concret obligațiile autorităților publice și a cetățenilor privind apărarea națională. Pentru cetățenii care încă nu s-au prezentat conform mențiunilor cuprinse în Ordinul de chemare pentru clarificarea situației militare, le facem cunoscut că se pot prezenta la sediul Centrului militar zonal Vrancea ,,Regele Carol I”, din bulevardul Unirii nr. 5–7 din Focșani, pentru a-și îndeplini obligațiile legale prevăzute în ordin sau pot contacta telefonic instituția noastră la numărul de telefon 0237 213 884 sau 0372 370 200, pentru reprogramare. În caz contrar, ne vedem nevoiți să aplicăm dispozițiile art. 80 și 81 din Legea 446/2006, unde se prevede că neprezentarea personalului cu obligații militare la data, ora și locul prevăzute în ordinul de chemare constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2 puncte la 6 puncte, iar valoarea unui punct este de 20% din valoarea salariului minim brut pe economie.
Având în vedere cele precizate mai sus, pe această cale, transmitem cetățenilor județului Vrancea că nu sunt motive de îngrijorare, că îi așteptăm cu toată disponibilitatea instituțională la sediul Centrului militar zonal Vrancea ,,Regele Carol I” și că îi asigurăm de faptul că, această activitate de chemare pentru clarificarea situației militare a rezerviștilor se organizează și se desfășoară cu respectarea legislației în domeniu.” (sursa: Centrul Militar Zonal Vrancea)