Începutul sfârșitului lui Liviu Dragnea? De la femei i se trage

0
173
Disputa pentru putere în interiorul PSD a depășit, cu mult, nivelul unui conflict de fațadă. Cred că nu se mai pune problema, acum, de batistă pe țambal sau ”pupat Piața Independenței”. Atacurile în rafală ale Gabrielei Firea lovesc în plin. Cu efecte și asupra membrilor și votanților PSD.
Așa cum se obișnuiește pe la noi, bărbații din PSD tac mâlc, cu capul în nisip, așteptând, ”vitejește”, sfârșitul războiului Dragnea-Firea. La final, indiferent de rezultat, vor scoate capul ”bărbătește” și se vor gudura pe lângă câștigător. Se vede clar că în centrul acestui scandal se află femeile: Carmen Dan, Gabriela Firea, Speranța Cliseru, chiar și Viorica Dăncilă. Interesele lor și ale stăpânului PSD au fost lezate. Însă, de această dată, interesele nu mai coincid. Sunt interese mari, diferite, bazate pe orgolii, bani, influență și, de ce nu, pe risc de pușcărie. Cum Liviu Dragnea se ferește să iasă la atac, a lăsat povara conflictului pe femeile sale se bază: Carmen Dan și Viorica Dăncilă. Aceasta din urmă ar avea, poate, și un rol de împăciuitor, însă e greu de crezut că se va ajunge la o pace internă sau măcar la un armistițiu temporar.
Femeile promovate de Liviu Dragnea în posturi înalte și-au demonstrat ”capacitățile”. Sunt doar fidele lui Dragnea și atât. Ele depind exclusiv de șeful PSD. Însă, foarte riscant pentru el, și Dragnea e legat ombilical de ele. E adevărat, Carmen Dan i-a rezolvat multe solicitări. Iar Viorica Dăncilă nu mișcă în front. Dar cât va mai ține, din moment ce o moldoveancă arțăgoasă, extrem de ambițioasă, cu multă influență în București-Ilfov, cu relații în toate sferele, cu aspirații născute în colbul pe unde-și plimba picioarele când se ducea la școală (și licărite în momentul în care regretatul Răsvan Firea a pus ochii pe ea) și-a îndreptat tunurile (politice, mediatice, financiare ș.a.) spre ”dictatorul” de Teleorman? Cunoscătorii, cei care stau în culise și au acces la informații, care trag sfori și ”joacă” la nivel maxim, îl dau, deja, pe Dragnea drept pierzător. Dacă pe alde Tudose, Grindeanu, Oprișan, Bădălău, Ponta și alți ”bărbați” politici doar cu numele i-a ”rezolvat” într-un fel sau altul, cu Gabriela Firea s-ar putea să i se fi înfundat.
PS – ce face șeful PSD Vrancea? După ce i-a dat, pe departe, dreptate Gabrielei Firea la Comitetul Executiv Național de la Neptun, Marian Oprișan a șters-o ”curajos” din ședință, chiar înainte de a se supune la vot propunerea de sancționare a lui Carmen Dan. Apoi a transmis mesajul cu importanța Ministerului de Interne, portofoliu la care aspiră încă din copilărie… Prietenii știu de ce. Oricum, răspândacii spun că, și de această dată, Oprișan va fi păstrat în structurile de conducere ale PSD. Cică ar mai fi nevoie de el pe acolo.