FOTO Vrânceanul Vasilică Pamfil a deschis, la București, ”Băcănia Fermierului”, magazin cu produse naturale 100%

0
5496
Omul de afaceri vrâncean Vasilică Pamfil a deschis, astăzi, o afacere de ”suflet” în București. ”Băcănia Fermierului” este un concept de magazin modern cu produse alimentare bio. Ele provin, în principal, din ferma proprie: carne și preparate din carne de vită și oaie, făină și mălai bio, pâine și produse de panificație bio. ”Într-o Românie în care peste jumătate din populație se confruntă cu probleme de greutate, în special din cauza alimentației de proastă calitate, Băcănia Fermierului aduce alimente și hrană de bază din surse certificate și de calitate premium, direct de la fermă, având astfel cel mai scurt lanț de trasabilitate. Ceea ce mănânci astăzi va lăsa o amprentă puternică asupra sănătății tale de mâine. De la această premisă s-a născut ‘Băcănia Fermierului – Din fermă în farfuria ta’, prima băcănie modernă din București, care va oferi exclusiv produse și hrană de bază provenite direct de la fermă, naturale și certificate bio, din categoriile lactate, carne, făină și mălai, precum și panificație”, susține administratorul societății.
Vasilică Pamfil lucrează câteva mii de hectare de teren arabil, deține o fermă de vaci de carne și una de oi și produce făină și mălai bio, fără amelioratori. ”Tot ce vând aici este natural, proaspăt, direct din fermă. Carnea este tranșată, maturată, pregătită în fața clientului. Sunt adeptul consumului sănătos și tot ce vând aici este ceea ce mănânc eu, ceea ce-mi place, de foarte bună calitate. Mă chinui de 2-3 ani să vând, prin rețelele de supermarketuri, făina bio pe care o produc, fără succes. Este naturală, fără amelioratori, din cel mai bun grâu. Am găsit doar clienți care fac produse de panificație și patiserie, în București și în marile orașe, care vor să facă produse de top. Aceste produse (carne, lactate, făină, mălai, preparate de panificație, patiserie sau brutărie) sunt rezultatul muncii și experienței noastre de peste 20 de ani. Pentru a le obține asigurăm o trasabilitate de 100% pentru că semănăm, cultivăm, recoltăm, procesăm și prelucrăm cu utilaje și echipamente de ultimă tehnologie pentru ca toată să se bucure de cele mai proaspete și sănătoase produse pe care banii le pot cumpăra. Am făcut totul cu forțe proprii, de la zero, cu echipamente moderne și sunt mulțumit de ce a ieșit”, ne-a declarat Vasilică Pamfil, care își deschide ”Băcănia” chiar de ziua sa de naștere.
Pe lângă produsele din ferma proprie, cei care trec pragul ”Băcăniei Fermierului” mai pot cumpăra lactate bio, de la ”Lăptăria cu caimac”, și vinuri vrâncene de calitate, produse de Crama Gîrboiu și Casa Panciu. Cât timp așteaptă ca măcelarul să-i pregătească produsele, clientul poate bea o cafea sau un iaurt, asezonate cu un croissant natural. ”Băcănia Fermierului” este situată pe Strada Despot Vodă, la intersecția cu Bulevardul Ștefan cel Mare, vis-a-vis de Spitalul Colentina.