FOTO VIDEO „Țăranul sărac” s-a dus la vot cu bici-grapa

0
411

Constantin Crăciun, cunoscut în Vrancea sub denumirea de Ţăranul sărac din Cîmpineanca, a dorit să dea o semnificaţie aparte votului său de astăzi.
De dimineaţă, acesta s-a îmbrăcat în costum, popular și s-a urcat la volanul utilajului pe care l–a confecționat special pentru viitorii europarlamentari. Utilajul l-a botezat bici-grapa, practic o bicicletă de jucărie montată pe un fel de unealtă agricolă rudimentară, cum este grapa.

Gestul său şi l-a justificat astfel: “Am confecționat un utilaj, bici-grapa. O las aici la secția de vot să le-o dea viitorilor europarlamentari pentru că timp de cinci ani ei nu mai vin la noi. Acest vehicul bici-grapa poate să circule peste tot, prin gropi, pe autostradă și pe aeroport. Poate vor veni să ne asculte și pe noi. Avem nevoie de bani, să ne dea cu credit cu dobândă redusă, avem nevoie să ne asociem, de cooperativă, de legi noi în agricultură. Vrem să fim egali cu fermierii din Uniunea Europeană, a spus Constantin Crăciun la ieșirea de la vot.

Constantin Crăciun, în vârstă de 78 de ani, a devenit cunoscut în 2007, după ce la poarta casei sale din Cîmpineanca şi-a montat o firmă pe care a scris „Microferma Ţăranului Sărac din Uniunea Europeană”. Constantin Crăciun are 31 de hectare de teren, atât vie, cât şi teren arabil, dar şi o moară ecologică. Cu toate acestea, spune că pământul nu i-a adus niciun câştig.
„Ţăranul sărac” are acasă şi oi, dar una este preferata sa, „Frumuşica”, pe care a dresat-o atât de bine încât îl însoţeşte pe agricultor pe la toate evenimentele din domeniul agricol.