FOTO-VIDEO Șofer prins în flagrant când descărca o mașină cu deșeuri în curtea Mopaf

0
481

Mormanele de gunoaie și focarele de infecție din imensa curte a fostului Combinat de Prelucrare a Lemnului – Mopaf Focșani sunt ”alimentate” aproape zi de zi. Persoane fizice și, mai ales, diverse firme deversează gunoaie de orice fel: de la cele din construcții la cele din gospodărie. Câteva procese-verbale de constatare și amenzi, de-a lungul anilor, nu au avut darul de a diminua focarul de poluare și infecție. De cele peste 20 de hectare din Focșani pare că nu răspunde nimeni: nici firma de lichidare (extrem de greu de găsit), nici administrația locală.

Un exemplu de cum se tot adună gunoaiele în această zonă s-a înregistrat și în cursul zilei de ieri: o camionetă descărca deșeuri de materiale de construcție. Momentul a fost surprins, însă, de comisarii Gărzii de Mediu, care se aflau în zonă. ”Am trecut marți prin zona Mopaf, cunoscută drept una vulnerabilă din punctul de vedere al protecției mediului. Și, la un moment dat, am văzut acea mașină care descărca gunoiul acolo. I-am cerut șoferului să încarce deșeurile înapoi în mașină. La fața locului a venit și o altă persoană care s-a recomandat drept administratorul firmei și pe care l-am chemat miercuri la sediul Gărzii de Mediu, cu toate documentele. Este vorba despre o societate care execută lucrări de construcție, cu sediul în București”, ne-a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu Vrancea, Aurel Cristian. În funcție de neregulile ce vor fi descoperite, firma care a descărcat deșeuri în loc nepermis ar putea primi o amendă substanțială.

Între timp, autoritățile focșănene s-ar putea preocupa și de această zonă a orașului. De exemplu, polițiștii locali ar putea să supravegheze cele câteva căi de acces în perimetrul Mopaf, astfel încât să se evite depozitarea gunoaielor, măcar de acum înainte. Dar polițiștii locali au o misiune clară dată de primarul Misăilă – să dea amenzi pe străzi și prin parcări.