FOTO-VIDEO Elevii au învățat să comunice în limba engleză la Centrul de Tineret Focșani

0
400

În perioada 05-09 august 2019 s-au desfăşurat activităţile principale ale proiectului de tineret „Investim în tineri, investim în viitor” – ediţia a II-a, la care au participat 21 de elevi de la mai multe şcoli şi licee din judeţul nostru, inclusiv 4 tinere de la DGASPC Vrancea, coordonate de doamna Paraschivescu Mihaela – Şef Centru Module Familiale – Odobeşti. În cadrul acestor activităţi, tinerii iubitori ai limbii engleze au fost invitaţi, timp de o săptămână, să îşi exerseze şi să îşi îmbunătățească abilităţile de comunicare în limba engleză, într-un ambient non-formal, la Centrul de Tineret din cadrul Direcției Județene pentru Sport şi Tineret Vrancea, alături de doamnele profesoare de limba engleză Ionela Batog şi Andreea Petrea, precum şi de voluntarul american John Korst. Proiectul a fost o continuare a proiectului început anul trecut, care a fost primit cu mult entuziasm şi interes de tinerii participanţi, şi la fel ca la prima ediţie a proiectului, în mijlocul tinerilor s-a aflat aceeaşi minunată echipă de formatori.

Datorită exerciţiilor de tip team building, role play, listening, debate, creative writing, speaking activities etc., participanţii şi-au dezvoltat competenţele de comunicare, într-un cadru relaxat şi, în plus, au dobândit abilități de lucru în echipă. Cunoașterea unei limbi străine prezintă mai multe avantaje: creşte încrederea personală, facilitează comunicarea cu colegii, angajații sau superiorii, facilitează găsirea unui loc de muncă mai bine plătit sau avansarea în carieră, facilitează accesul la o informaţie diversificată, facilitează găsirea unui loc de muncă în străinătate.

Implicarea tinerilor în acest proiect, pe parcursul celor 5 zile de curs, a fost impresionantă, tinerii participând activ, individual sau în echipe, la toate dezbaterile şi discuţiile din cadrul acestui curs, unii dintre ei exprimându-şi dorința de a participa la cât mai multe activităţi de acest gen, astfel încât, datorită feedback-ului pozitiv primit de la participanţi, ne propunem ca și anul viitor să continuăm acest proiect frumos şi educativ, cu ediţia a III-a – 2020.

Mulțumim din suflet doamnelor profesoare Ionela Batog, Andreea Petrea şi voluntarului american John Korst, care ne-au ajutat în realizarea cu succes a  proiectului de şi pentru tineret “Investim în tineri, investim în tineret” – ediţia a II-a, precum şi tuturor tinerilor implicaţi. (DJST Vrancea)