FOTO Proprietarii terenurilor cu ambrozie din zona Laminorul, amendați cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

0
1060
La începutul lunii august, atrăgeam atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă această plantă. Ambrosia artemisiifolia – iarba pârloagelor, iarba de paragină sau floarea pustei, este un soi care înflorește în august-septembrie, polenul ei fiind responsabil de aparitia problemelor alergice. Vântul propagă polenul acestei plante pe distante mari, astfel încât sporii ajung în cele mai îndepărtate locuri, provocând agravarea simptomelor astmului bronșic si erupții pe piele în cazul persoanelor alergice, începând cu luna august si mergând până în octombrie si chiar noiembrie.
Legea 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia (modificată și completată de Legea 129/2020): „Proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole au obligaţia să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a buruienii ambrozia, denumită ştiinţific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării şi răspândirii vegetaţiei adventive invazive şi eliminarea ei în cazul prezenţei pe terenurile intravilane sau extravilane.”
Sesizarea unor vecini ai fostului „laminor”, astăzi aflat într-o stare avansată de degradare, descria existența mai multor deșeuri împrăștiate în incinta fostei întreprinderi și, în mod special, prezența ambroziei. La controlul pe amplasament, efectuat de comisarii gărzii de mediu împreună cu agenți ai poliției locale, au constatat, printre altele, prezența pe suprafețe importante a buruienii în stadiul de înflorire. S-au impus proprietarilor măsuri ferme cu termene precise, pe care aceștia și le-au asumat prin actul de control.
Astăzi, când în aceiași formație s-a vizitat amplasamentul, s-a constatat că niciuna din măsurile stabilite nu a fost realizată. Ignorarea obligațiilor legale și a măsurilor impuse de inspectorii de mediu au dus la sancționarea cu amenda maximă prevăzută de legiuitor pentru astfel de contravenții. (sursa: comisar șef Garda de Mediu Vrancea, Aurel Cristian)

Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentUSR propune retragerea titlului de cetățean de onoare al județului Vrancea acordat lui Decebal Bacinschi/ Fostul primar al Focșaniului are o condamnare definitivă cu suspendare
Articolul următorȘeful Centrului Militar Zonal Vrancea cheamă vrâncenii să se angajeze în armată