FOTO Cursuri altfel de informatică la Centrul de Tineret Focșani

0
244

În data de 30 septembrie se va încheia proiectul de tineret Capturând Lumea” – ediţia a III-a, activităţile principale desfășurându-se în  perioada 31 august – 04 septembrie 2020, proiectul fiind cuprins în Calendarul de activităţi al Centrului de Tineret Focşani aprobat de Ministerul Tineretului şi Sportului pentru anul 2020. La aceste activități care s-au desfășurat online, au participat 13 tineri cu vârste între 15 și 21 de ani, dintre care 3 studenți la A.S.E și la Facultatea de Inginerie Electrică, și 10 elevi de la licee din Focșani și Adjud.

Prin implicarea doamnei profesoare Atanasiu Carmen de la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”, cursul a fost organizat și structurat conform noilor cerințe privind formarea profesională a tinerilor care impun o tehnică de învățare bazată pe foarte multe aplicatii practice pentru o mai justă înțelegere si aplicare a informațiilor teoretice. Astfel, cursul a îmbinat in mod util cele doua părți componente (partea teoretică și partea practică), cu unicul scop de a întâmpina nevoile cursanților de a aplica efectiv ceea ce li se oferă în partea teoretică a cursului. Sistemul de gestiune utilizat a fost MS Access. Pe parcursul celor 5 zile, tinerii au învățat și aprofundat foarte multe lucruri: reguli de proiectare / optimizare / normalizare a bazelor de date, regăsirea datelor; Sortarea datelor regăsite; Filtrarea datelor; Câmpurile cu valoare calculată; Funcții de manipulare a datelor; Unirea tabelelor; Combinarea interogărilor; Inserarea datelor; Actualizarea și ștergerea datelor; Crearea și manipularea tabelelor. Astfel, participanții la proiect au dobândit competențe privind Evaluarea cerințelor pentru un Sistem de Gestiune a Bazelor de Date; Instalarea Sistemului de Gestiune a Bazelor de Date; Crearea bazei de date; gestionarea și manipularea bazei de date.

Finalizarea proiectului a constat în crearea de către fiecare cursant, a unei baze de date pe o temă proprie și prezentarea acestora în cadrul ultimei întâlniri. Cursanții au dat dovadă de inspirație și însușirea noțiunilor prezentate în timpul workshop-urilor, realizând aplicații bine structurate și cu potențial viitor. Mulțumim doamnei profesoare Carmen Atanasiu pentru implicarea în organizarea și desfășurarea activităților din cadrul proiectului de tineret “Capturând Lumea”- ediţia a III-a, precum și tuturor tinerilor participanți. (DJST Vrancea)