FOTO Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA, la Focșani: ”Indiferent care va fi următoarea provocare, o vom înfrunta împreună, ca aliaţi şi prieteni”

0
252

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, a fost, ieri, într-o vizită în Vrancea. Primul punct al vizitei a fost Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu”, unde există un ”raft” cu volume în limba engleză. Excelența Sa a stat de vorbă cu bibliotecarii, cu elevii și a semnat în cartea de onoare. Apoi, diplomatul american s-a întâlnit la sediul Prefecturii Vrancea cu câțiva reprezentanți ai mediului de afaceri din județ. „Îmi pare rău că în contextul actual, generat de pandemie, nu am reușit să organizăm o întâlnire mai amplă, dar sper ca această vizită să fie prima dintr-o serie mai lungă. Excelența sa i-a asigurat pe oamenii de afaceri vrânceni că vor avea ușa ambasadei deschisă și vor avea parte de toată atenția”, a declarat prefectul Gheorghiță Berbece.

La rândul său, Excelența Sa a vorbit despre relațiile și colaborarea dintre România și SUA, despre provocările actuale și viitoare. „Trăim vremuri grele şi ambele noastre naţiuni au văzut timpuri mai bune. Economia noastră a avut de suferit, comerţul a decăzut şi, cel mai important, am pierdut cetăţeni. Ca şi dumneavoastră, îi plâng pe toţi. Majoritatea ştim pe cineva care a suferit din cauza COVID-19 şi mulţi dintre noi avem pe cineva care a murit din această cauză. Vă sunt alături şi îmi exprim regretul faţă de pierderile suferite. Acum, mai mult decât niciodată, naţiunile noastre au nevoie de prieteni de încredere. Avem nevoie unii de ceilalţi. Ţările noastre, întreaga lume, au mai trăit asemenea timpuri, de la Războaiele Mondiale, până la furia dezlănţuită a Mamei Natură. Nu suntem străini de provocările enorme. Adevărata provocare nu este doar să supravieţuieşti. Este să ieşi la suprafaţă mai bun şi mai puternic decât înainte. Indiferent care va fi următoarea provocare, o vom înfrunta împreună, ca aliaţi şi prieteni, aşa cum am făcut şi în trecut şi vom continua să o facem pentru anii ce vor veni. De asemenea, ne confruntăm cu dedicarea noastră împărtăşită pentru statul de drept, pentru a duce România mai departe pe drumul său către moştenirea de drept, aruncând ultimele vestigii ale lanţurilor comuniste”, a spus, printre altele, ambasadorul SUA. Vizita Excelenței Sale s-a încheiat la Crama Gîrboiu, din Dumbrăveni, unul dintre cei mai cunoscuți producători de vinuri din Vrancea.