FOTO Crucea Roșie Vrancea: ”Luptăm în continuare împotriva Covid-19!”

0
268

Donarea echipamentelor medicale si a produselor către spitale si instituții implicate în limitarea efectelor SARS-COV 2 este o activitate a Crucii Roșii Române, în permanentă desfășurare. Filiala Vrancea a distribuit donații în valoare de peste 320 000 lei, la dorința sponsorilor, către instituțiile din prima linie și au constat în echipamente medicale, produse medicale, consumabile medicale, alte produse după cum urmează:

Spitalul de Urgență “Sf.Pantelimon” Focșani – UPU-SMURD

  • 2 purificatoare pentru aer, donate de Fundația “Prețuiește Viața” prin d-na Andreea Marin – aparate de dezinfectare a aerului necesare pentru a asigura un climat de protectie, atât pentru personalul activ UPU-SMURD cât și pentru pacienții care solicită un act medical în serviciul de urgență. S-a avut în vedere prezența permanentă la consultație  a pacienților suspecți și/sau confirmați cu COVID 19, la care se efectuează investigații și explorări, examene de specialitate pentru care este necesară staționarea și monitorizarea în UPU pentru o perioadă de timp. Acestea, pe lângă faptul că introduc aerul în niște tuburi prevăzute cu instrumente care au caracter virucid și bactericid (distrug virușii și bacteriile), sunt prevăzute și cu dispozitive care emit radiații ultraviolete care accentuează efectul virucid și bactericid.
  • Aparat de cafea EGO si cafea; combinezoane; măști protecție; mănuși; apă plată; produse de igienă a suprafețelor și spațiilor.

Donația a fost distribuită în mai multe etape.

Spitalul de Urgență “Sf.Pantelimon” Focșani-Secția ATI

– Aspirator secreții DYNAMIC II – Secția ATI – Aspiratoarele medicale portabile sunt potrivite pentru toate intervențiile chirurgicale și sunt ideale pentru folosirea în secții de ATI. Aspiratorul electric portabil de secreții (pompă de aspirație) este folosit la aspirarea acumulărilor de sânge, secreţii și resturi alimentare de la nivelul cavităţii bucale, nas, gât şi din arborele bronşic (căile respiratorii superioare)

– Electrocardiograf portabil ECO 2350 cu 12 canale cu afișare simultană 12 canale pe display color; cărucior cu braț articulat pentru electrocardiograf.

Spitalul de Urgență “Sf.Pantelimon” Focșani Secția Chirurgie plastică: viziere; combinezoane; măști 3 pliuri; măști FFP2 -50; dezinfectant.

Spitalul Municipal “Adjud”- Spital Suport COVID: aparat de cafea EGO și cafea; apă plată, dulciuri, cafea, băuturi răcoritoare și produse de igienă, produse și echipamente de protecție.

Spitalul Militar Focsani, Spitalul Vidra, Spitalul Orășenesc Panciu, Spitalul Cronici de Psihiatrie Dumbrăveni, S.A.J. Vrancea, D.S.P. Vrancea, I.S.U. Vrancea, I.J.J. Vrancea, I.P.J Vrancea, Poliția Locală Focșani: apă plată, dulciuri, băuturi răcoritoare, cafea, produse de protecție și produse de igienă.

Filiala de Cruce Roșie Vrancea mulțumește sponsorilor și rămâne în continuare alături de nevoile unităților spitalicești din județ! (Crucea Roșie Vrancea)