duminică, mai 26, 2024
AcasăSocietateFirmele de curierat, din nou în atenția infractorilor cibernetici

Firmele de curierat, din nou în atenția infractorilor cibernetici

Infractorii cibernetici continuă campaniile frauduloase în mediul online care se folosesc de identitatea vizuală a unor servicii de curierat. Dacă în această perioadă așteptați o livrare, ori dacă primiți o notificare despre sosirea unui colet pe care nu l-ați comandat, echipa DNSC vă recomandă să…
Fiți vigilenți și analizați cu atenție informațiile primite, înainte de a face o acțiune ce ar putea duce la infectarea dispozitivului sau la pierderea unor date sensibile.
Evitați accesarea link-urilor sau atașamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute.
Nu accesați link-ul sau atașamentul, doar din curiozitate, dacă știți că nu urmează să primiți un colet. Puteți face o verificare suplimentară contactând compania pe un canal de comunicare diferit, utilizând informațiile de la secțiunea CONTACT de site-ul lor oficial.
Evitați furnizarea de date personale, date financiare sau date de autentificare după redirecționarea pe astfel de site-uri și verificați mereu în browser-ul de internet că sunteți pe un canal de comunicare oficial! Spre exemplu, acest site de #phishing are o denumire extrem de apropiată de Compania Naţională Poşta Română (post-romana[.]web[.]app), ceea ce ar putea duce în eroare potențialele victime care citesc în grabă adresa site-ului pe care sunt redirecționați.
Analizați cu atenție corectitudinea gramaticală și de exprimare a textului în limba română! Uneori apar greșeli ce pot fi indicii ale unei capcane. Spre exemplu, în acest caz atacatorii au tradus greșit ‘adresa’ (‘abordare’), iar la secțiunea dedicată codului poștal apare varianta la plural – ‘codurile poștale’.
Verificați mereu adresa expeditorului din sursa mesajului primit. De multe ori atacatorii maschează numele real. (Directoratul Național de Securitate Cibernetică)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu