Firmele ai căror angajați au de suferit pe durata stării de urgență, așteptate la AJOFM Vrancea

0
939

Referitor: Prevederile ORDONANŢEI DE URGENŢĂ nr. 30, publicată în MO, PARTEA I,  Nr. 231/21.03.2020, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, AJOFM Vrancea vă aduce la cunoștință următoarele:

Angajatorii care sunt direct afectați de măsurile impuse odată cu declanșarea stării de urgență, conf. prevederilor art. XI alin (2), lit a) din OUG 30/2020, vor putea beneficia, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de plata indemnizațiilor de care beneficiază salariații, în valoare de 75% din salariile brute acordate, pentru toți angajații lor, dar nu mai mult de 75 % din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Angajatorii afectați indirect, dar ale căror încasări au scăzut cu cel puțin 25% față de primele două luni ale anului și care nu au capacitatea financiară pentru a plăti toți salariații, conf. prevederilor art. XI alin (2), lit b) din OUG 30/2020,vor putea beneficia, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de plata șomajului tehnic (plata indemnizațiilor de care beneficiază salariații, în valoare de 75% din salariile brute acordate, dar nu mai mult de 75 % din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, pentru cel mult 75% dintre angajații care au contracte active la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență. Documentele necesare acordării șomajului tehnic pot fi depuse la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea, prin poșta electronică, la următoarea adresă de email dedicată: vrancea@anofm.gov.ro. (comunicat AJOFM Vrancea)