Curs şi atelier de scriere creativă de literatură science-fiction la Biblioteca Județeană

0
146

Ești pasionat de filme, benzi desenate sau jocuri din genul science-fiction? Te-ai întrebat ce au în comun? Dacă da, îți răspundem noi: literatura de gen. Fiecare joc, film sau bandă desenată se bazează pe un scenariu, scris de un autor de literatură science-fiction. Te invităm cu mintea și cu brațele deschise la un atelier de scriere creativă specializat pe genul science-fiction și genurile conexe, pentru a învăța să scrii bine. Ne vom distra, vom fi creativi și deschiși la propunerile tale. Va fi primul tău pas către o carieră de succes.

Scrierea creativă are definiții din cele mai diverse. De la tehnica și abilitatea în sondarea textului, până la redarea unor subtilități de stil. Sună complicat? De fapt, nu este…

Învățăm să scriem așa cum vrem să scriem – bine.

În cele zece întâlniri săptămânale vom face împreună exerciții care pun în valoare scrierea creativă. Vom pune accent pe: fluxul imaginației creatoare, disciplina artei de a scrie, căutarea și găsirea „propriei voci”, identitatea și alteritatea în persoana autorului, lectura critică și lectura creativă. Cursul şi Atelierul de scriere creativă de literatură Science-Fiction se adresează liceenilor din clasele IX-XII. Înscrierile se fac la Sala de Lectură şi Internet a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea din strada Maior Sava nr. 4, în perioada 2-17 octombrie 2018. Prima întâlnire va avea loc vineri, 18 octombrie 2018, începând cu ora 14, la Sala de Lectură şi Internet a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea din strada Maior Sava nr. 4.

Sursa: Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu”