Cum a schimbat internetul profilul fanilor de sporturi

0
104

Oamenii joacă și urmăresc sporturile dintotdeauna, dar în ultimele decenii au apărut schimbări mai mari ca niciodată în acest sector. Acest lucru nu a avut loc nici pentru că preferințele noastre s-au schimbat în materie de sporturi sau pentru că există un număr mai mare de persoane interesate, ci pentru că internetul a revoluționat întreaga noastră relație cu ele. Acesta a deschis o serie de oportunități, atât pentru a verifica rezultate, cât și pentru a citi comentarii și urmări meciuri.

Vizionarea meciurilor de fotbal în direct, din confortul casei tale, nu este o tendință nouă,         într-adevăr, însă insta stories pe care alte persoane le postează pe profilurile lor, chiar de la locul evenimentului, sunt cu siguranță o actualizare în plus față de ceea ce era posibil în urmă cu doar câțiva ani. Oricine are un profil creat pe această platformă de socializare, le poate vizualiza, simțind astfel vibe-ul și integrându-se în atmosfera de pe stadion. Un alt drum suplimentar pe care fanii sportului nu trebuie să-l mai facă este cel spre casa de pariuri. Acum pașii s-au transformat în click-uri și destinații online precum Unibet oferă tot ceea ce s-ar putea găsi între patru pereți. Oricând nu știi anumite informații despre sportul preferat sau despre echipa pe care o susții, un click te trimite spre pagina pe care poți citi tot ceea te interesează.

Dacă te numeri printre persoanele care au renunțat la televizor, ai șansa de a urmări aproape orice joc live; trebuie doar să știi numele echipelor participante și să dai un search în browser. Chiar și când mai multe evenimente rulează simultan și sunt difuzate pe același portal, poți găsi de obicei linkuri pentru a le vizualiza simultan pe același ecran. De asemenea, internetul facilitează vizionarea și atunci când te afli undeva în oraș, pentru că și ecranul telefonului este destul de mare pentru a-ți da seama ce se întâmplă pe un teren de joc. A ține pasul cu rezultatele sportive obișnuia să necesite pornirea radioului sau să stai în fața televizorului într-un anumit moment și să aștepți o mulțime de rezultate irelevante, doar pentru a le auzi pe cele așteptate. În caz că le ratai, trebuia să aștepți din nou următoarea emisiune sau să suni un prieten la fel de interesat de lumea sporturilor, precum ești tu. Acum afli rezultatele din online și acest lucru nu mai este de mult timp un lux, mai degrabă un aspect ce ține de rutina ta ca fan.

Unele persoane care urmăresc cu multă dedicare anumite sporturi, pot fi interesate să le și pună în practică. Dacă te numeri printre ele, poți găsi online echipe locale și grupuri de suporteri, ceea ce te ajută să te implici ușor și direct. Apelând la cumpărăturile online, achiziționezi echipamente la prețuri mult mai accesibile decât cele oferite de magazinele tradiționale, iar atunci când joci – chiar dacă sportul ales este un efort individual ca alergarea – poți folosi tehnologia portabilă pentru a-ți monitoriza performanțele.

Tehnologia informației și cultura internetului nu vor sta pe loc nici de acum înainte, iar noi putem să ne așteptăm la un viitor definit de evoluție și schimbări uimitoare, prin care fanii sporturilor vor avea ocazia să intre în contact în moduri mult mai diverse cu sportul preferat.