Concurs de creaţie plastică, cu eroi din Primul Război Mondial, organizat de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu”

0
712

În perioada 26-29 mai 2016, Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează a XI-a ediţie a Târgului de Carte de la Focşani. Ediţia din acest an este consacrată temei 100 de Ani de la Intrarea României în Primul Război Mondial. Cu acest prilej, Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea lansează concursul de creaţie plastică Măriuca şi alţi eroi ai Primului Război Mondial.

Scopul concursului îl reprezintă evocarea luptelor de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz, a  memoriei eroilor (Măriuca, Ecaterina Teodoroiu, general Eremia Grigorescu, Mareşal Alexandru Averescu, etc) şi a personalităţilor româneşti (regele Ferdinand, regina Maria, I.C. Brătianu, etc) care au contribuit la întregirea neamului românesc.

ETAPELE CONCURSULUI

Depunerea lucrărilor: 9– 13 mai 2016.

Perioada de jurizare: 16 – 20 mai 2016.

Vernisajul expoziţiei şi decernarea premiilor vor avea loc în perioada 26-29 mai, (data exactă va fi precizată ulterior) în cadrul Târgului de carte de la Focşani.

CONDIŢII DE PARTICIPARE

Concursul se adresează tuturor elevilor din ciclurile de învăţământ gimnazial şi liceal, precum şi adulţilor cu aptitudini plastice.

TEMA CONCURSULUI

Măriuca şi alţi eroi ai Primului Război Mondial

DEPUNEREA LUCRĂRILOR

Lucrările (grafică şi pictură) vor fi depuse la Sala de Lectură şi Internet a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea din Strada Maior Ghe. Sava nr. 4 şi vor fi însoţite de o fişă de înscriere. Fişa de înscriere va putea fi descărcată de pe site-ul bibliotecii în vederea completării sale cu datele de identificare ale fiecărui participant în concurs.

Lucrările vor fi jurizate de o comisie formată din specialişti din domeniu.

Notă:  Lucrările înscrise în concurs nu se returnează autorilor.

PREMII ACORDATE

Premiile vor consta în bani, participarea la expoziţii din ţară şi publicarea într-un album inedit de artă dedicat Primului Război Mondial.

Premiile vor fi acordate de către personalităţi prezente la Târgul de Carte de la Focşani.

Lucrările selectate vor fi expuse şi vernisate în cadrul Târgului de Carte de la Focşani.