joi, iulie 18, 2024
AcasăStiri InterneCJAS Vrancea le răspunde medicilor de familie

CJAS Vrancea le răspunde medicilor de familie

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vrancea a dat un răspuns, astăzi, la comunicatul patronatelor medicilor de familie. Medicii de familie anunțaseră, ieri, că nu s-au achitat serviciile medicale prestate în luna octombrie și, în consecință, asigurații ar putea fi afectați. ”Plata parțială, în proporție de 60-70%, este inacceptabilă, această clauză nefiind cuprinsă în
contractul asumat bilateral. Spunem public că pacienții care nu pot beneficia de propriile lor asigurări de sănătate sunt strict sub incidența răspunderii dumneavoastră. Vă sugerăm să explicați asiguraților dumneavoastră care pot fi consecințele lipsei furnizării de servicii medicale în medicina primară. Cerem urgent CNAS si CJAS să acorde atenție acestei probleme și să găsească soluții imediate pentru a asigura plata corectă și la timp a serviciilor medicale efectuate de medicii de familie pentru a nu crea dificultăți financiare profesioniștilor din domeniu. Este crucial să se evite orice impact negativ asupra accesului pacienților la îngrijiri medicale primare de calitate. În cel mult două zile de la data prezentei, în lipsa măsurilor de remediere a problemelor semnalate, vom temporiza toată activitatea medicală programabilă.”, se preciza într-un comunicat semnat și de dr. Nicoleta Stoica, președinta Asociației Patronatului Medicilor de Familie Vrancea.

La rândul său, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vrancea a transmis un comunicat în care anunță că manifestă „toată deschiderea în găsirea unor soluții cât mai rapide”, fără a răspunde, concret, la solicitarea medicilor de familie. Comunicatul CJAS Vrancea, mai jos.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu