marți, iulie 23, 2024
AcasăStiri InterneFOTO Ministrul Apărării Naționale a vizitat militarii români dislocați...

FOTO Ministrul Apărării Naționale a vizitat militarii români dislocați în Kosovo

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-au întâlnit luni, 20 noiembrie, cu militarii români dislocați în Kosovo în cadrul operației NATO KFOR. În prima parte a vizitei, cei doi oficiali s-au întâlnit cu militarii care încadrează structurile române dislocate în baza KFOR de la Pristina. Delegația oficială s-a deplasat apoi în Camp Bondsteel, bază în care își desfășoară activitatea aproape 160 de militari români, inclusiv cei din compania de infanterie din rezerva strategică la dispoziția SACEUR, dislocată în Kosovo la jumătatea lunii octombrie a acestui an. Ministrul Tîlvăr a apreciat rezultatele excelente raportate de echipele de comandă ale structurilor care desfășoară misiuni în teatrul de operații Kosovo, dar și aprecierile transmise de oficiali NATO cu privire la activitatea militarilor dislocați de România în misiuni internaționale. „Faceți o treabă excelentă și, deși vi s-a mai spus, vreau să întăresc faptul că România nu are ambasadori mai buni și mai eficienți decât dumneavoastră, cei care ne apărați interesele de securitate în cele mai complexe teatre de operații din lume”, le-a spus Angel Tîlvăr militarilor aflați în misiune în Kosovo.

Ministrul apărării naționale a arătat că regiunea Balcanilor de Vest rămâne de importanță strategică pentru România și că țara noastră va rămâne angajată în procesul de menținere a păcii în Kosovo. „Din anul 2000, când am început executarea misiunilor în Kosovo, țara noastră este un contributor constant la eforturile de menținere a păcii în această zonă. Vom rămâne în continuare angajați în acest proces, atât timp cât va fi necesar, pentru că volatilitatea stării de securitate din Balcanii de Vest generează preocupări legitime și pentru consolidarea posturii de securitate națională”, a declarat ministrul apărării naționale. De asemenea, Angel Tîlvăr a dat asigurări cu privire la întregul sprijin al echipei de conducere a MApN în asigurarea celor mai bune condiții pentru executarea misiunilor.

La rândul său, șeful SMAp a afirmat că situația din Kosovo impunea întărirea posturii KFOR, apreciind capacitatea de răspuns a subunității românești dislocată în acest teatru de operații, generată de Brigada 2 Vânători de Munte, în termenele prevăzute de ordinul de activare.„Dumneavoastră contribuiți la asigurarea unui mediu mai sigur într-o regiune-vector în ecuația menținerii stabilității regionale. Pentru ca misiunea să-și atingă obiectivul, dumneavoastră, atât cei din efectivele constante ale prezenței românești în KFOR, cât și cei din efectivele de rezervă, cum este compania românească de manevră, trebuie să vă mențineți capacitatea operațională și să vă îndepliniți misiunile alături de colegii din statele contributoare aliate și partenere”, a declarat generalul Daniel Petrescu.

La finalul întâlnirilor, în semn de apreciere a modului de îndeplinire a misiunilor încredințate, ministrul Angel Tîlvăr a oferit embleme și distincții militarilor cu rezultate foarte bune. (sursa: MApN)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu