AcasăSocietateCirca 900 de amenzi date de polițiștii rutieri într-o săptămână: șoferi vitezomani,...

Circa 900 de amenzi date de polițiștii rutieri într-o săptămână: șoferi vitezomani, fără permis sau sub influența alcoolului

În perioada 17-23 ianuarie, polițiștii vrânceni au executat acțiuni punctuale în zonele și pe tronsoanele de drum rutier cu risc ridicat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. În urma activităților de verificare în trafic au fost constatate o serie de nereguli, astfel că au fost aplicate 903 sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Dintre acestea 279 de sancțiuni au fost ca urmare a nerespectării limitei de viteză, 102 sancțiuni pentru nefolosirea centurii de siguranță sau a altor dispozitive omologate, 54 de sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor și 38 pietonilor, iar restul pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 95 de permise de conducere, din care 65 pentru viteză, 8 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 6 pentru alcool, 3 pentru depășire în loc nepermis, iar restul pentru alte abateri la regimul rutier. Totodată au fost constatate și 10 infracțiuni la regimul rutier.

Exemple:

La data de 21.01.2022, ora 05.50, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vidra au depistat un bărbat, în vârstă de 56 de ani, în timp ce conducea pe raza comunei un autovehicul, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta are dreptul de a conduce autovehicule suspendat din data de 25.04.2021. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

La data de 21.01.2022, în jurul orei 10.27, un bărbat, în vârstă de 49 de ani, a condus un autoturism pe DJ 119C, din direcția Ruginești-Adjud, iar la intersecția cu DN2 E85 a pătruns în intersecție, unde nu ar fi respectat semnificația indicatorului –STOP- și nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autoturism condus regulamentar, pe direcția Bacău-Focșani, intrând în coliziune cu acesta. A rezultat rănirea ușoară a unei tinere în vârstă de 17 ani, pasageră dreapta spate în cel de-al doilea autoturism. Aceasta a fost transportată la o unitate medicală, pentru a primi îngrijirile medicale necesare. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

La data de 21.01.2022, ora 19.50, un bărbat a sesizat prin SNUAU 112 faptul că autoturismul său, aflat staționat pe o stradă din mun. Focșani, a fost avariat de un alt autoturism (oferind datele acestuia de identificare), care apoi și-a continuat deplasarea. În scurt timp de la sesizare (maxim 10 min.), același bărbat a sesizat direct un echipaj de poliție cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe str. Unirea Principatelor, oprit la semaforul electric de la intersecția cu B-dul. Unirii, pentru a vira la stânga, a fost acroșat de către autoturismul care mai devreme îi avariase mașina, ce se deplasa pe direcția înainte, pe str. Unirea Principatelor către str. Maior Ghe. Pastia. În jurul orei 20.10 a fost identificat autoturismul în cauză, la volanul căruia se afla un bărbat, în vârstă de 52 de ani. Având în vedere starea avansată de ebrietate în care se afla acesta, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 22.01.2022, ora 11.25, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Adjud au depistat în trafic, pe DN2 E85, un autoturism care nu a respectat regimul legal de viteză. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul, în vârstă de 49 de ani are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice cu restricții – reținut. Astfel, în cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 22.01.2022, ora 18.30, polițiștii Secției de Poliție Rurală 2 Gugești au depistat în trafic, în com. Slobozia Bradului, o autoutilitară, condusă de un bărbat, în vârstă de 30 de ani, iar în urma verificărilor s-a constatat faptul că acesta nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie auto. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În ziua de 23.01.2022, ora 22.15, polițiștii Secției de Poliție Rurală Adjud au oprit pentru control pe raza comunei Corbița un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 22 de ani, care avea o îmbibație alcoolică de 0,58 mg alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. (IPJ Vrancea)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu