duminică, mai 26, 2024
AcasăPoliticaFurtuna PSD-PNL din paharul cu apă: ședințele Consiliului Județean Vrancea în format...

Furtuna PSD-PNL din paharul cu apă: ședințele Consiliului Județean Vrancea în format fizic sau online?

Politicienii vrânceni se plictisesc și caută motive de dispute publice. Consilierii județeni PSD cer ședințe în format fizic și nu online, președintele CJ Cătălin Toma (PNL) le spune că ei îi reprezintă pe vrânceni atât fizic cât și online. Consilierii PSD îl acuză pe președintele CJ de comportament dictatorial (chiar ei, care au stat sub tutela lui Oprișan atâția ani … unii n-au ieșit nici acum), Toma le spune că sunt influențați de ”eminențe cenușii”.

Disputa politică verbală de astăzi a pornit de la refuzul aleșilor PSD de a participa la ședința ordinară online a Consiliului Județean Vrancea. Consilierii PSD susțin că ei vor să fie prezenți fizic la ședință, să dezbată proiectele, să adreseze întrebări și să voteze în cunoștință de cauză. C-așa-i în opoziție! Ei spun că aparatul de specialitate al CJ Vrancea nu le răspunde la întrebări și că nu se fac dezbateri reale în legislativul județean. Mai mult, îl acuză pe președintele CJ&PNL Vrancea de comportament autoritar, ceea ce nici Marian Oprișan nu făcea, deși era acuzat de aceleași lucruri (nu toți avem, totuși, memoria scurtă)!!! ”Cătălin Toma ne cere să votăm în necunoștință de cauză. Ni se spuen că primim răspuns în 30 de zile, dar noi trebuie să luăm decizii pe loc. Eu sunt o masă de manevră. Pe vremea lui Oprișan toate proiectele se discutau.”, susține consilierul PSD Vasile Melinte. ”Liberalii făceau trimitere la ședințele trecute și vorbeau de dictatura lui Marian Oprișan. Pe vremea aceea, se iscau discuții lungi în ședințele Consiliului Județean, la solicitările consilierilor PNL aparatul de specialitate răspundea. Acum, aparatul de specialitate al Consiliului Județean Vrancea nu mai este al Consiliului Județean, ci al președintelui Consiliului Județean, Cătălin Toma.”, spune și consilierul Cătălin Răducanu. Chiar dacă astăzi s-au arătat nemulțumiți și au lipsit de la ședința online, nu se știe dacă aleșii PSD vor repeta boicotul. ”E un semnal de alarmă. Nu avem o problemă cu ședința online, dacă e justificată. Avem o problemă cu modul în care sunt conduse ședințele Consiliului Județean. Putem discuta înainte proiectele de hotărâre și vom vedea dacă participăm, în cazul în care vom fi convocați la o nouă ședință online.”, a concluzionat consilierul PSD Răducanu.

De cealaltă parte, președintele CJ%PNL Vrancea, Cătălin Toma, a dat un răspuns prin intermediul unui comunicat de presă. Toma susține că legea îi conferă posibilitatea de a alege modalitatea de desfășurare a ședințelor în contextul pandemiei. ”Absența de la ședințele Consiliului Județean reprezintă o formă de dispreț la adresa celor care te-au votat, și-au pus speranța în tine să-i reprezinți. Mai mult, înseamnă lipsă de asumare față de proiectele propuse, proiecte care de fiecare dată au fost întocmite cu bună credință, în litera și spiritul legii și în deplină transparență. Codul Administrativ prevede, din fericire, măsuri la adresa celor care transformă Consiliul Județean în loc de joacă al orgoliilor. Șantajul politic ar trebui să dispară, iar dialogul bazat pe argumente să fie soluția pentru a ajunge la un consens.
Fac apel la consilierii PSD să iasă de sub influența unor „eminențe cenușii” și să nu uite că-i reprezintă pe vrânceni atât fizic, cât și online, în toate structurile în care au fost aleși.”, a transmis președintele CJ Vrancea.

Această dispută politică falsă și ruptă de realitățile societății și de nevoile vrâncenilor poate fi bifată ca un nou episod de ”hârjoneală” politico-demagogică. Un fel de ”mult zgomot pentru nimic”, ca în comedia lui William Shakespeare. Pentru cine nu a citit piesa marelui Will (Much Ado About Nothing), concluzia extrem de scurtă a comediei este următoarea: doi tineri care se potrivesc, cu multe lucruri în comun, încearcă să-și găsească unul altuia numai defecte, însă sfârșesc prin a se îndrăgosti și, bineînțeles, se căsătoresc la final.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu