AcasăActualitateULTIMA ORĂ Edi Iordănescu a fost numit antrenorul echipei naționale...

ULTIMA ORĂ Edi Iordănescu a fost numit antrenorul echipei naționale de fotbal a României

Conducerea Federației Române de Fotbal a anunțat, în mod oficial, că Edward Iordănescu (43 de ani) este noul selecționer al naționalei. ”Suntem aici, în fața dumneavoastră, să îl prezentăm pe noul selecționer, Edi Iordănescu. Misiunea lui este să ducă echipa din nou în elita fotbalului mondial. Experiența lui ca antrenor a contat, spiritul analitic, cunoașterea fotbalului românesc, dar și faptul că a lucrat cu mulți dintre actualii jucători ai naționalei. Suntem siguri că va construi o echipă de succes. Dincolo de clauzele de confidențialitate, contractul se întinde pentru următoarele două campanii de calificare, Liga Națiunilor și Euro. Se va prelungi automat. Ne-am dori să se întindă pe următorii 2 ani și jumătate. Obiectivul principal este calificarea la Euro 2024, dar și unul secundar, câștigarea grupei din Liga Națiunilor”, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu, la începutul conferinței de presă în care a fost prezentat noul selecționer.

La rândul său, noul selecționer s-a declarat bucuros și responsabil. ”Vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor din Federație pentru încredere. Am simțit încredere în toate discuțiile purtate. Vreau să direcționez mulțumiri și pentru Mirel și staff-ul lui, dar și pentru Cosmin Contra și staff-ul lui. Au lăsat în urmă lucruri foarte bune. Munca lor a fost una bună, cunoscându-i pe amândoi. Am construit un mediu bun pentru performanță. Au promovat jucători tineri și foarte tineri. Mă încearcă un sentiment profund de bucurie, de entuziasm. Când reprezinți România, înseamnă o responsabilitate foarte mare. Am încredere că putem, toți, împreună, să construim o echipă care să ne facă mândri. (…) Va prima rezultatul! Nu știu dacă vă dezamăgesc, dar așa va fi. În timp vom putea construi și un joc care să placă. Dar îmi doresc ca atunci când suporterii pleacă de la stadion, să fie împăcați cu gândul că jucătorii au dat totul.”, a spus Edward Iordănescu.

Primele meciuri ale naționalei României sunt la sfârșitul lunii martie, cu Grecia și cu Israel. Apoi, programul grupei din Liga Națiunilor este următorul:

  • 4 iunie 2022: Muntenegru – România (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia-Herţegovina – România (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: România – Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: România – Muntenegru (ora 21:45)
  • 23 septembrie 2022: Finlanda – România (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: România – Bosnia-Herţegovina (ora 21:45)

 

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu