Avantajele curățării hainelor cu abur

0
165

Aparatele cu aburi pentru îmbrăcăminte sunt perfecte atunci când hainele dvs. trebuie să fie împrospătate, dar nu spălate complet în mașina de spălat. Beneficiile aburirii hainelor nu se opresc aici:

  • Păstrează îmbrăcămintea ca nouă
  • Îndepărtează petele
  • Ucide mirosurile
  • Reduce alergenii
  • Reduce cutele

Aburirea ca alternativă la călcat nu este complet nouă, dar unele dintre beneficiile unui aparat cu aburi pentru haine vă pot surprinde.

Păstrează îmbrăcămintea ca nouă

Știați că spălarea hainelor într-o mașină de spălat provoacă daune ireversibile fibrelor? În timpul ciclului de spălare, hainele se freacă și fibrele se slăbesc, iar în timp vor duce la rupturi și găuri. Substanțele chimice utilizate pot, de asemenea, să slăbească fibrele, ca să nu mai vorbim de daunele aduse mediului pe care le pot provoca. Spălarea excesivă cauzează daune ireversibile hainelor. De fiecare dată când vă spălați hainele, diferitele materiale care se freacă împreună în aparat determină slăbirea fibrelor. Acest lucru poate duce la găuri și rupturi aproape imposibil de reparat. Aparatele cu aburi pentru îmbrăcăminte nu includ alte substanțe chimice decât apa și căldura, ceea ce înseamnă că sunt mult mai blânde cu fibrele de îmbrăcăminte. Dacă hainele nu sunt pătate, utilizarea unui aparat cu aburi este o modalitate rapidă și eficientă de a vă împrospăta hainele fără a le deteriora fibrele. Aburirea hainelor cu un abur de îmbrăcăminte este efectiv un proces non-chimic, non-chimic și ajută la conservarea țesăturilor. Dacă hainele nu sunt pătate, aburirea cu un abur poate fi o modalitate excelentă de a împrospăta țesăturile fără a deteriora fibrele.

Îndepărtează petele

Aparatele cu aburi pentru haine sunt deosebit de utile pentru a scăpa de petele încăpățânate. Înainte de a utiliza aparatul de curățat cu abur, tratați în prealabil pata în cel mai eficient mod, în funcție de ceea ce a cauzat-o. Odată ce pata a fost tratată în prealabil, îndreptați aparatul cu aburi direct către pata timp de aproximativ 30 de secunde. Căldura de la abur va slăbi pata și va lucra cu tratamentul prealabil pentru a o îndepărta.

Ucide mirosurile

Dacă îmbrăcămintea dvs. este nepătată, dar mirositoare, un aparat de curățat cu aburi va ridica mirosurile și vă va lăsa hainele gata de a le purta. Când apa atinge un nivel de abur, devine suficient de fierbinte pentru a dezactiva bacteriile care provoacă mirosuri. Dacă aveți un miros deosebit de încăpățânat, pulverizați cea mai puternică zonă cu miros cu o combinație de oțet alb și apă, acest lucru va ajuta la dezactivarea bacteriilor și la ridicarea mirosului de pe haine. Aburirea hainelor este o modalitate excelentă de a elimina mirosurile. Procesul de abur ucide 99,9% din bacteriile care provoacă mirosuri.

Reduce alergenii

Dacă suferiți de alergii, cum ar fi febra fânului, un aparat cu aburi pentru haine vă poate ajuta să vă atenuați simptomele. Când folosiți un astfel de aparat pentru haine, aburul împinge prin fibrele hainelor, eradicând orice bacterie persistentă. Aburirea elimină, de asemenea, acarienii de praf și polenul, de ajutor în sezonul de alergii, când polenul se lipește de hainele dvs. Este, de asemenea, un instrument ideal pentru controlul moliilor. Aparatele cu aburi pot ucide larvele moliei care pot provoca daune ireparabile și costisitoare hainelor preferate.

Reduce cutele

Dacă urâți să călcați camasi de barbati, investirea într-un aparat cu aburi pentru haine ar putea fi salvatorul dvs.. Agățați-vă îmbrăcămintea de un umeraș și rulați ușor aburul în sus și în jos pe haină. Aburul va slăbi fibrele țesăturii, permițând eliberarea ridurilor din material. Acest lucru vă va lăsa cu îmbrăcăminte proaspătă, fără riduri, fără a fi nevoie de un fier de călcat. La fel ca mașina de spălat, călcarea poate, în timp, să deterioreze fibrele îmbrăcămintei. Un aparat cu aburi pentru haine poate fi un înlocuitor direct pentru fier și nu numai că ucide cutele și protejează fibrele, dar este mai ușor și mai rapid de finalizat.

Dacă călătoriți și aveți nevoie să îndepărtați cutele din camera dvs. de hotel înainte de o întâlnire, aparatul cu aburi pentru haine devine un partener perfect. Nu este nevoie de o masă de călcat, vă puteți călca hainele direct pe umeraș.

Îngrijirea hainelor cu un abur este și îngrijirea mediului. Multe persoane costumele curate se usucă pentru că nu știu cum să le calce sau le este frică să nu le strice dacă o fac, acest lucru deteriorează îmbrăcămintea și nu este bun pentru mediu. Aburirea este rapidă și ușoară și cu vaporizatorul potrivit este foarte eficientă.

Iată câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați un aparat cu aburi:

  • Greutate – dacă intenționați să călătoriți, veți avea nevoie de portabilitate (și deja, nefiind nevoie de o masă de călcat, economisiți spațiu). Cele mai multe variază de la 900 la 1500 de grame.
  • Abur continuu – căutați abur continuu pentru a economisi nevoia de a vă ține degetul apăsat.
  • Setări abur – posibilitatea de a varia fluxul de abur.
  • Capacitatea rezervorului de apă – multe aparate au un rezervor de apă de 200 ml; altele au doar o capacitate de 70 ml. Puteți căuta un model cu capacitatea suplimentară opțională, ce poate crește la 230 ml, oferind cele mai bune din ambele lumi; ușor pentru sarcini mici, capacitate pentru încărcături mai mari.
loading...