8 lucruri surprinzătoare pe care le poți face cu Nintendo Switch

0
242

Tocmai ai cumpărat un Nintendo Switch? Iată câteva dintre cele mai bune (și cele mai secrete) abilități ale sale.

Sperăm că te joci deja cele mai noi jocuri, dar dacă nu (sau poate ai nevoie de o pauză), încearcă să explorezi unele dintre caracteristicile inovative ale noii tale console portabile hibride. Sistemul Nintendo are destul de multe funcții și caracteristici ascunse despre care s-ar putea să nu știi.

1. Pornește televizorul

Conform numelui său, comutatorul va porni televizorul pentru tine sau îi va comuta portul, atunci când îl pornești. Pornirea este, de asemenea, fără fir. Apasă butonul Home de pe controlerul Joy-Con sau Pro. Dacă nu îți place această funcție (nu toate televizoarele o suportă), dezactiveaz-o în Settings > TV Settings > Match TV Power State.

2. Găsește un Joy-Con pierdut

Dacă ai pierdut un controler Joy-Con, Switch-ul are un mod de a-l găsi fără panică. Fă clic pe butonul gri Controllers de pe ecranul de pornire, apoi clic pe Find Controllers. Odată ajuns acolo, poți face ca orice Joy-Con sau controler pereche să vibreze după bunul plac.

3. Fă-ți prieteni și joacă-te cu ei

Tehnic, Switch are un serviciu online, dar este mai complicat. Fiecare joc este puțin diferit, dar, în general, va trebui să vorbiți mai întâi prin mesaje sau în viața reală și să obții codul lor personal. Pentru a găsi un cod, fă clic pe imaginea Mii din partea stângă sus a ecranului de pornire, apoi apasă Add Friend. Apasă Search with Friend Code și introdu numerele lor. Dacă este necesar, îți poți vedea propriul codul în colțul din dreapta jos. Odată ce ați stabilit prietenia, asigurați-vă că dețineți amândoi jocul pe care doriți să îl jucați, apoi introduceți-l și jucați-vă într-o cameră online. Vei avea nevoie de un abonament Nintendo Online pentru a juca multiplayer online și pentru a salva jocuri în cloud.

4. Chat vocal cu prietenii

După ce te-ai împrietenit cu cineva (vezi mai sus), puteți conversa prin chat vocal. Cu excepția cazului în care jucați Fortnite, care are chat pe consolă, va trebui să descărcați aplicația Switch Online pentru telefonul mobil pentru Android sau iPhone și să o aveți deschisă amandoi, atunci când începeți o sesiune. Apoi veți putea conversa prin chat. Nu este cel mai intuitiv sistem.

5. Asociază Joy-Cons cu un telefon Android, Mac sau PC

Joy-Cons se ridică la înălțimea numelui lor. Nu te vei putea abține să nu zâmbești când vei descoperi că poți împerechea controlerul Joy-Con sau Pro cu un telefon Android. În plus, funcționează și cu Mac și PC-uri (deși vei avea nevoie de o aplicație precum JoyToKey pentru a mapa corect butoanele pe Windows). Acestea funcționează deoarece Nintendo folosește Bluetooth pentru a le conecta. Ține apăsat butonul mic de sincronizare din partea de sus a controlerelor pentru câteva secunde și luminile de pe ele vor clipi, pentru a te informa că sunt în modul de asociere. Găsește-l în meniul Bluetooth al telefonului sau computerului și ești gata de joc.

6. Verifică durata de viață a bateriei oricând

Nintendo Switch-ul are o durată de viață a bateriei de trei până la șase ore, ceea ce este suficient de puțin încât să te streseze uneori. Pentru a vedea durata de viață a bateriei și pentru a regla câteva alte setări, cum ar fi volumul și luminozitatea, ține apăsat butonul Home în timp ce te joci. După o secundă, meniul va apărea. Poți, de asemenea, să modifici sistemul să afișeze procentul exact al bateriei rămase în partea dreaptă sus a ecranului de pornire ținând ZL și ZR împreună sau să o activezi permanent în Settings > System > Console Battery (%).

7. Încearcă sunetele ciudate și distractive pe ecranul de deblocare

Comutatorul îți permite să deblochezi apăsând orice buton de trei ori. Ai încercat? Dacă da, vei fi observat această funcție. Majoritatea butoanelor sună la fel, dar butonul de control din stânga, butonul de control din dreapta, declanșatorul ZL și declanșatorul ZR fac zgomote ciudate, distractive, precum un corn de clovn. Un alt lucru pe care trebuie să-l încerci: zgomotul pe care îl face comutatorul atunci când atingi o locație aleatorie este sensibil la presiune. Devine mai profund sau mai înalt, în funcție de cât de tare sau de încet îl atingi. Switch-ul este destul de stabil, dar se poate bloca din când în când, ca orice altă consolă. Dezactivarea Switch-ului funcționează de obicei ținând apăsat butonul Power timp de câteva secunde, până când se deschide meniul de repornire. Dacă acest lucru nu se întâmplă, cea mai bună soluție este să efectuezi o resetare hard, ținând apăsat butonul de pornire timp de aproximativ 12 secunde sau cam așa. După ce se oprește, așteaptă 30 de secunde și pornește-l din nou.

8. Vezi cât timp ai jucat un joc

Te-ai întrebat vreodată câte ore ai petrecut în ultimul joc? Este ușor de verificat. Fă clic pe imaginea Mii din colțul din stânga sus al ecranului de pornire. Fă clic pe Profile pentru a vedea o estimare aproximativă a timpului pe care l-ai petrecut jucându-te. Dacă ai adăugat prieteni (ai nevoie de codul lor de prietenie), poți vedea inclusiv ce au jucat ei în ultima vreme! Poți crea un profil sau opri partajarea timpului de joc în Settings > Users > [Numele tău] > Friend settings.