joi, iulie 18, 2024
AcasăSocietateSupliment de 68 de milioane de lei, al fiscului vrâncean, la bugetul...

Supliment de 68 de milioane de lei, al fiscului vrâncean, la bugetul de stat

În cadrul celor 219 acţiuni de control desfăşurate în trimestrul I 2016, pe baza analizei de risc, structura de Inspecţie fiscală a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vrancea a atras suplimentar la bugetul general consolidat suma de 68,03 milioane lei.

Acţiunile de inspecţie fiscală desfăşurate au urmărit în principal, verificarea conformităţii şi legalităţii declaraţiilor fiscale, corectitudinii şi exactităţii îndeplinirii obligaţiilor de către contribuabili, respectării prevederilor legislaţiei fiscale şi contabile, verificarea sau stabilirea, după caz, a bazelor de impunere, stabilirea diferenţelor obligaţiilor de plată şi a accesoriilor aferente acestora. Cei mai mulți bani atrași suplimentar sunt diferențe

Sumele atrase suplimentar la bugetul general consolidat sunt din diferenţe de impozite, taxe si contribuţii –52,28 milioane lei; accesorii –15,25 milioane lei; amenzi contravenţionale – 0,08 milioane lei; confiscări – 0,42 milioane lei.

„În trimestrul I 2016 inspectorii fiscali ai structurii de inspecţie fiscală au aplicat 60  amenzi contravenţionale pentru: reţinerea şi nevărsarea în totalitate a sumelor reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă,  declararea în mod eronat la organul fiscal teritorial a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor datorate bugetului general consolidat; nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor recapitulative sau depunerea de astfel de declaraţii cu sume incorecte ori incomplete; nerespectarea prevederilor M.F.P. referitoare la întocmirea şi utilizarea documentelor justificative şi contabile pentru toate operaţiunile efectuate, neefectuarea inventarierii;  prezentarea de situaţii financiare care conţin date eronate sau necorelate”, potrivit Administraţiei Finanţelor Publice Vrancea.

Tot cu ocazia inspecţiilor desfăşurare au fost instituite 16 măsuri asiguratorii în sumă de 42,29 milioane lei atunci când s-a considerat că există pericolul ca agentul economic să se sustragă de la plată îngreunând în mod considerabil colectarea.

Organele de inspecţie au mai înaintat către organele abilitate 8 sesizări pentru un prejudiciu adus bugetului general consolidat de 28,51 milioane lei.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu