joi, mai 16, 2024
spot_img
AcasăSocietate5 sfaturi pentru a face un cocktail perfect

5 sfaturi pentru a face un cocktail perfect

Fără îndoială, unul dintre anotimpurile noastre preferate din an este aproape de colț și înseamnă că este timpul să petrecem serile pe terase, după-amiezele cu prietenii sau nopțile bucurându-ne de vremea minunată. Pentru asta, nu ne putem gândi la nimic mai bun decât să ne bucurăm de un cocktail bun, înconjurați de râsete și de oameni care ne fac fericiți. Un Aperol Spritz sau un Gin Tonic sunt cocktailuri ușor de preparat acasă și nici măcar nu implică ingrediente sofisticate sau greu de găsit.

Tot ce este nevoie pentru a face un Aperol Spritz bun este formula 3:2:1: trei părți de vin spumant, cum ar fi prosecco, la două părți de lichior amar și o parte de apă minerală carbogazoasă; adăugați o garnitură și serviți cu gheață. În timp ce această formulă nu vă va conduce greșit, există câteva modalități simple de a eleva un Aperol Spritz bun, dar simplu, în ceva demn de o ocazie specială la domiciliu.

Sunteți un iubitor de gin tonic? Vă place să fiți cea mai bună gazdă și să vă bucurați din plin de fiecare moment? Dacă da, ar trebui să continuați să citiți această postare, pentru că astăzi vă vom da cheile de care aveți nevoie pentru a pregăti un cocktail perfect și pentru a vă surprinde invitații, prietenii sau orice persoană specială din viața dvs. Nu cumpărați spumant ieftin. Nu trebuie să fie de top, dar săriți peste prosecco-ul de 10 lei și, în schimb, răsfățați-vă cu o sticlă mai bună. Totuși, chiar mai important decât calitatea bulelor este numărul de zahăr rezidual. Scala Prosecco pentru zahăr rezidual este puțin confuză; denumirea de „sec” este de fapt cea mai dulce. Scara de la cel mai dulce la cel mai sec este următoarea: sec, extra-sec, brut, extra brut, zero. Cumpărați un dop pentru sticla dumneavoastră. Sunt 100% pentru a termina o sticlă, dar chiar dacă planul dvs. este să împărțiți sticla între prieteni, dacă nu vreți să turnați toată sticla într-o singură rundă, puneți-i un dop. În plus față de tipica felie de portocală, ornați acel Aperol Spritz cu o măslină verde. Dă doar o notă de sare băuturii care completează perfect dulceața prosecco-ului și amăreala Aperol-ului. Nu serviți niciodată un Aperol Spritz fără chipsuri de cartofi. Dacă acest lucru s-ar întâmpla în Italia, ar fi o revoltă. Barul s-ar închide. Ar avea loc o grevă (pe lângă grevele din trenuri care au loc deja din două în două zile). A servi această băutură fără chipsuri de cartofi este ca și cum ați servi o friptură fără un pahar de vin roșu.

Ținând cont de acest proces pentru Aperol Spritz, prin urmare, primul pas pentru un Gin Tonic bun este să alegeți un gin și un tonic premium. Atunci când alegem aroma pentru care vom folosi, trebuie să ținem cont de care tonic este cel care se va combina cel mai bine în funcție de tipul de rezultat final pe care îl dorim. De exemplu, dacă ne dorim un gin tonic mai citric putem miza pe Citrus, dacă vrem să obținem o aromă originală, trebuie să alegem Classic sau, chiar și pentru cei mai inovatori, să alegem Cherry sau Mint care vor crea un gin tonic unic și foarte, foarte surprinzător. Odată luată această decizie, este important să ținem cont de următorul pas: temperatura. Da, al doilea pas este să ne gândim la ingredientele cu care vom prepara ginul și tonicul nostru și la temperatura lor perfectă. Ginul poate sta în congelator fără probleme, doar pentru că punctul său de îngheț nu apare decât atunci când este sub -20º. Iar în cazul tonicului, temperatura ideală este în jur de 5º pentru a fi perfect. În plus, este important să puneți gheața cu câteva minute înainte în pahar, astfel încât să o răcească. Nu uitați să scăpați de apă (gheață topită) înainte de a turna ingredientele.

Al treilea pas de care trebuie să țineți cont: măsurarea. Cantitatea perfectă reprezintă aproximativ 50ml. După ce servim ginul, vom turna tonicul premium pe care l-am ales. Așadar, vom include 200ml dintr-un tonic, având mereu în vedere cât de important este să știm să alegem întotdeauna un tonic de calitate care să ne permită să ne bucurăm de o aromă unică.

Al patrulea pas este să alegem prima dintre garniturile cu care dorim să ornăm creația noastră. În cazul ginului tonic, substanțele botanice joacă un rol fundamental, iar una dintre cele mai folosite datorită rezultatului final este ienupărul, un clasic. Există însă posibilități infinite pe care le putem alege în funcție de gustul nostru, cum ar fi scorțișoara, pentru o combinație mai îndrăzneață, lemnul dulce pentru gin tonic cu note dulci sau ghimbirul, pentru un cocktail mai răcoritor, de exemplu.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu