miercuri, iunie 12, 2024
AcasăSocietateWorkshop pentru părinți: ”Terapia Tomatis-terapia ce îmbină știința cu tehnica”

Workshop pentru părinți: ”Terapia Tomatis-terapia ce îmbină știința cu tehnica”

Vineri, 26 mai 2023, ora 13:00, va avea loc în cadrul Centrului Comunitar de Servicii Copii cu dizabilități Focşani, un nou workshop cu tematica ”Terapia Tomatis- terapia ce îmbină știința cu tehnica”. Acest workshop face parte din programul lunar „Şcoala părinților” şi va fi susținut de către Alina Georgescu – Consultant si Practician Nivel III Tomatis®.

Terapia Tomatis® este o metodă terapeutică non-invazivă, de stimulare neuro-senzorială, ce învață creierul să fie mai atent la informațiile senzoriale și să le analizeze mai bine. Practic, este un sistem de educare a procesului de ascultare care permite captarea, decodarea, înregistrarea și transmiterea informațiilor de la și către diferite structuri ale creierului implicate în funcția motorie, memorie, atenție și emoție.

Terapia Tomatis a fost elaborată de medicul francez Alfred Tomatis, medic ORL, care și-a dedicat viața studierii relației strânse dintre voce, creier și ureche; metoda fiind cunoscută de peste 60 de ani și folosită în peste 70 de țări. Efectul Terapiei Tomatis constă în a reînvăța creierul să asculte și să se concentreze pe ceea ce are de făcut, scoțându-l  din zona de stimuli, astfel încât să se concentreze pe activitățile din viața de zi cu zi.

Pentru înscrieri sau detalii suplimentare vă puteți adresa Centrului Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități Focşani – D.G.A.S.P.C. Vrancea, cu sediul în 8 Martie nr. 1, telefon 0237.401.742. Accesul este gratuit. (DGASPC Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu