Vrancea are un partid local care s-a înscris pentru scrutinul din 5 iunie

0
734
S-a încheiat o etapă importantă din calendarul pre-electoral. 126 de partide, alianțe și uniuni au depus la Biroul Electoral Central denumirile și însemnele cu care vor candida la alegerile locale din data de 5 iunie (față de 82, câte erau la alegerile locale din 2012). Cele mai multe sunt partidele și alianțele de partide aflate, deja, în atenția publică. Dar s-au înregistrat și formațiuni și alianțe locale noi, pe județe, orașe sau comune, profitându-se și de legea permisivă privind înființarea partidelor politice. Printre acestea se numără și Partidul Vrancea Noastră, fondat și condus de un fost membru PNL, Tudorache Dumitrache. ”Noi suntem în plin proces de selecție a candidaților pentru alegerile locale. Promovăm oameni de calitate, cei mai mulți care nu au mai făcut politică până acum. Avem și oameni cu experiență alături de noi, precum fostul primar al comunei Vînători, Gheorghe Macovei. Noi suntem un partid de centru și putem colabora atât cu formațiunile social democrate cât și cu oamenii de dreapta, în interesul Vrancei și al vrâncenilor. Lăsați Vrancea să respire! este sloganul nostru”, ne-a declarat președintele PVN, Tudorache Dumitrache.
Pentru postul de primar al municipiului Focșani, Partidul Vrancea Noastră propune o femeie. Este vorba de o tânără de 34 de ani, mamă a doi copii și manager privat. Gabriela Berța a lucrat în Spania și, cu banii câștigați acolo, s-a întors acasă și a demarat activități private pe cont propriu. ”Gabriela Berța este un bun organizator. Nu a mai fost în politică până acum. În activitatea ei managerială se bazează pe ordine, disciplină, eficiență și profit, însușiri pe care vrea să le aplice și în politică”, ne-a mai declarat președintele Partidului Vrancea Noastră.
Conform calendarului alegerilor locale, în intervalul 11-26 aprilie se depus candidaturile la birourile electorale de circumscripție. Urmează o perioadă de contestații, retrageri sau înlocuiri, iar pe 4 mai candidaturile rămân definitive. Campania electorală se desfășoară între 6 mai și 4 iunie.