Vot majoritar în Consiliul Local Focșani pentru contractarea unui credit bancar de 49 milioane lei. Consilierii USR și viceprimarul PNL nu au votat proiectul

0
406

Municipiul Focșani se va mai putea împrumuta cu suma de 49 de milioane de lei. Așa cum s-a stabilit în cadrul negocierilor dintre primarul Cristi Misăilă și PSD, pe de o parte, și consilierii locali PNL Focșani și președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, de cealaltă parte, suma cerută inițial de edilul șef – 50 milioane lei – a fost micșorată cu doar un milion. Negocierea nu a însemnat doar micșorarea sumei maxime de creditare ci, mai ales, acordarea votului din partea aleșilor PNL Focșani. Consilierii PNL Focșani și primarul Cristi Misăilă au ținut să-i mulțumească, din nou, șefului PNL&CJ Vrancea pentru că s-a implicat și i-a convins să voteze împrumutul. Criticile peneliștilor de până acum la adresa contractării unui nou credit bancar s-au estompat în ședința de astăzi.

Totuși, viceprimarul PNL Ana Maria Dimitriu-Bunghez a criticat proiectul inițiat de primar și a anunțat că se va abține de la vot. De asemenea, cei doi aleși locali USR au anunțat că-și mențin votul împotrivă, exprimat și la ședințele anterioare, când a mai fost supus dezbaterii proiectul respectiv. Astfel, proiectul privind contractarea unui credit de până la 49 de milioane de lei, inițiat de primarul Misăilă, a beneficiat de 17 voturi pozitive (PSD și PNL). Viceprimarul PNL s-a abținut, iar două voturi împotrivă au venit din partea USR.