vineri, mai 31, 2024
AcasăAdministratiePupat Piața Independenței: primarul Misăilă și PNL au ajuns la un acord...

Pupat Piața Independenței: primarul Misăilă și PNL au ajuns la un acord cu privire la realizarea împrumutului bancar în numele municipalității

După săptămâni de atacuri politice și acuzații reciproce, primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă (PSD), s-a înțeles cu aleșii PNL Focșani pentru votarea proiectului de hotărâre privind contractarea unui împrumut bancar în vederea finalizării unor investiții începute în oraș. Proiectul inițial prevedea un credit de 50 milioane lei, dar după negocieri s-a ajuns la … 49 de milioane. Conform listei de investiții prezentată de primar, circa un milion de lei a fost retras din suma inițială chiar de la un proiect pentru care au insistat foarte mult consilierii PNL Focșani – extinderea rețelei de distribuție gaze naturale în Cartierul Mândrești.

Atacurile politice între Cristi Misăilă și o parte a peneliștilor focșăneni au încetat săptămâna trecută, odată cu demararea negocierilor, sub oblăduirea președintelui PNL Vrancea, Cătălin Toma. Astfel, nu mai era decât o chestiune de zile până când cele două părți urmau a ajunge la un acord. Iar înțelegerea politică este pe placul primarului Misăilă: consilierii PNL Focșani au cedat și au acceptat tot ce a cerut edilul șef. Ba, mai mult, peneliștii au acceptat să se micșoreze doar suma destinată proiectului lor ”de suflet” – alimentarea cu gaze naturale în Mândrești.

Luni seară, după parafarea acordului PNL-PSD pentru contractarea împrumutului, cele două părți au emis comunicate laudative și justificative. ”Datorită acordului dat de consilierii PNL, va fi posibilă continuarea lucrărilor în municipiul Focșani, atât de necesare comunității noastre. Prin votul nostru favorabil, ne-am gândit în primul rând la nevoile cetățenilor, în special la situația copiilor și părinților care au copii la grădinițele aflate în proces de reabilitare. Considerăm că fiecare copil merită să beneficieze de un mediu sigur și confortabil pentru educație și dezvoltare. De asemenea, am avut în vedere importanța unei infrastructuri de calitate pentru cetățenii noștri. Focșaniul are nevoie cât mai urgent de străzi moderne și bine întreținute, de clădiri publice funcționale și de zone verzi revitalizate.”, au transmis peneliștii focșăneni, mândri și ușurați că au scăpat de ”povara” opoziției la îndatorarea municipiului. La rândul său, mai tare ca în Caragiale, primarul PSD a trimis o găleată de laude la adresa adversarilor / partenerilor din PNL. ”Apreciez în mod deosebit faptul că PNL susține cu adevărat dezvoltarea Focșaniului prin acest vot crucial în momentele actuale dificile din punct de vedere economic. Acest gest reprezintă o dovadă clară a responsabilității și preocupării consilierilor PNL față de orașul nostru. Finalizarea investițiilor aflate în implementare nu se poate face fără votul consilierilor liberali, de aceea doresc să le mulțumesc pentru sprijinul și înțelegerea de care au dat dovadă în votarea împrumutului necesar finalizării investițiilor derulate în prezent în oraș. Deși, în trecut, am avut discuții în contradictoriu, am găsit acum calea comună pentru a duce înainte dezvoltarea Focșaniului. Am înțeles împreună că interesul comunității noastre este prioritar și trebuie să depășim diferendele politice în beneficiul tuturor cetățenilor noștri. Cunosc proiectele și ideile consilierilor PNL, menite să dezvolte Focșaniul, și le voi susține astfel încât să fie implementate în folosul comunității noastre.”, a scris, pe Facebook, Cristi Misăilă.

După atâtea promisiuni de bine, acorduri, colaborări și vorbe mieroase nu mai avem nimic de adăugat. Astăzi la prânz va începe ședința ordinară a Consiliului Local Focșani, iar primul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi este chiar cel privind aprobarea contractării creditului bancar. Așteptăm o ședință ”lină”, cu lapte și miere. Despre împrumuturile anterioare, modul în care s-au cheltuit banii, ce s-a făcut în mod concret cu banii din creditele anterioare, cum arată orașul după cheltuirea banilor respectivi nu mai zice nimeni nimic.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu