Viscolul a produs avarii la rețelele de electricitate în peste 20 de localități din județ / Un autoturism este blocat între Panciu și Haret

0
289

UPDATE 1     La ora 11.00, la nivelul județului Vrancea, sunt 8 localități nealimentate cu energie electrică, 1495 consumatori – 28 PT.

UPDATE     Situația la ora 09.00: la nivelul județului Vrancea sunt 13 localități nealimentate cu energie electrică, 5429 consumatori, 72 PT.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice din ultimele 24 ore, la nivelul județului Vrancea, la ora 06.00, situația era următoarea:
– Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost afectate 96 puncte de transformare, ceea ce a dus la nealimentarea a 22 localități aparținând comunelor: Reghiu, Andreiașu de Jos, Pufești, Păunești, Ruginești. Bârsești, Păulești și Vrâncioaia;
– Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mărășești intervine pe DJ 204 E (Panciu-Haret) pentru deblocarea unui autoturism. În autoturism sunt 2 persoane adulte, fără nevoi medicale.

În această perioadă au mai fost înregistrate cazuri în care au fost autovehicule blocate (fără persoane care să necesite asistență), evenimentele fiind gestionate prompt de administratorii drumurilor sau autoritățile locale prin serviciile voluntare pentru situații de urgență. Sectoarele de drum unde s-a intervenit au fost:

DN 2D, comuna Tulnici, limita cu județul Covasna;
DJ 119C, comuna Păunești;
DC 72, în comuna Bârsești;
DJ 205 D, comuna Valea Sării;
DJ 204 D (între Păunești și Domnești);
DC Mărășești spre Pădureni;
DN 11A între Adjud si Urechești de Bacău. (sursa: ISU Vrancea)