VIDEO Polițiștii și jandarmii au ieșit în stradă, la ora 22:00

0
656

Lucrătorii MAI au ieșit pe teren, în toate județele. Polițiștii și jandarmii opresc autovehiculele și pietonii care circulă pe stradă după ora 22:00, potrivit Ordonanței Militare Nr.2, intrată astăzi în vigoare. Cei care sunt găsiți pe stradă sunt legitimați de forțele de ordine, fiind obligați să justifice prezența lor în afara locuinței, după ora 22:00, printr-o adeverință/ declarație pe propria răspundere. Iată, mai jos, prevederile articolului 5 din Ordonanța Militară Nr.2:

(1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

(5) Fac excepție de la aceste prevederi personalul din cadrul Administrației Prezidențiale, Parlamentului României, Guvernului României, Ministerului Public, instituțiilor sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, corpului diplomatic și personalul care asigură serviciile de utilitate publică.

Publicată de Politia Romana pe Luni, 23 martie 2020