VIDEO Polițiștii ne recomandă prudență în trafic și pe durata vacanței

0
272

Pentru a ajunge în siguranță la destinație, fie ca va întoarceți sau plecați în vacantă, polițiștii rutieri vă recomandă:

*Interesați-vă înainte să porniți la drum cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgeți.

* Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă în mers, măriţi distanţa dintre vehicule. Respectați regimul legal de viteza, în interiorul localităților.

* Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

* Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

* Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă, în special când traversează drumurile naționale, intens circulate.

* Bicicliștilor le recomandam purtarea echipamentului specific pentru a fi vizibili de către conducătorii auto. (IPJ Vrancea, ag. șef Daniel Măican, Serviciul Poliției Rutiere Vrancea)