miercuri, iunie 12, 2024
AcasăPoliticaVIDEO Momentul adevărului: președintele CJ Vaslui, filmat când primea banii/...

VIDEO Momentul adevărului: președintele CJ Vaslui, filmat când primea banii/ ”Săru` mâna. Eram pe drojdie”

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost filmat în momentul în care primea banii. Mai mult, în momentul primirii genții cu 1,25 milioane de lei, se aude cum Buzatu îi transmite omului de afaceri Emil Savin: ”sărut mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc că eram pe drojdie”. Iată ce spun și procurorii DNA: „La orele 17.15, (…..) şi Buzatu Dumitru s-au ridicat de la masă şi s-au deplasat către autoturismele marca (…..) şi marca (…..). Buzatu Dumitru a mers la portbagajul (…..), iar (…..) la autoturismul (…..), unde a deschis uşa stânga spate şi a luat de pe banchetă o geantă maro pusă la dispoziţie de către Direcţia Naţională Anticorupţie, în care se afla suma de 1.250.000 de lei. Buzatu Dumitru a deschis portbagajul (…..), (…..) a mers către el, i-a întins geanta cu banii, Buzatu Dumitru a luat-o, a pus-o în portbagaj, după care l-a închis”.

Oprit în trafic câteva minute mai târziu, Dumitru Buzatu a susținut că geanta îi aparține, iar banii din interior reprezintă economiile sale. ”Această geantă și suma de bani din interior îmi aparține, sunt bani din economiile mele”, a spus liderul CJ Vaslui. Ulterior, Buzatu le-a spus procurorilor că, de fapt, i-a cerut lui Savin un împrumut de 125 de mii de lei și este surprins să vadă acum că acesta i-a dat 1,25 milioane lei, neștiind despre ce e vorba. Președintele CJ Vaslui este cercetat în stare de arest preventiv.

 

Procurorii anticorupție susțin că președintele Consiliului Județean Vaslui făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea unor proiecte cu fonduri europene pentru ca unele sume de bani să fie decontate, în funcție de propriile interese. În dosarul în care a fost prins primind mită, Dumitru Buzatu ar fi făcut, inițial, presiuni pentru ca o expertiză să fie în defavoarea constructorului. Ulterior, președintele CJ Vaslui s-ar fi interesat personal de modul în care se derulau contractele și plățile, după ce omul de afaceri care l-a denunțat i-a promis o sumă de bani. „În cursul anului 2021, pe fondul deteriorării relaţiei dintre Buzatu Dumitru şi (…..), care controlează (…..) SRL şi (…..) SRL (CUI (…..)), există indicii privind intervenţiile preşedintelui CJ Vaslui pe linia influenţării conducerilor unor autorităţi publice cu atribuţii de verificare şi control pentru defavorizarea (…..) SRL, care execută lucrări pe două din cele trei loturi componente ale proiectului POR 2014 – 2020 REGIUNEA NORD-EST – AXA RUTIERĂ STRATEGICĂ 4: Vaslui – Reabilitare şi modernizare drum strategic judeţean Bârlad – Laza – Codăeşti (DJ 245, DJ 245M, DJ 247, DJ 246). Ulterior, în cadrul execuţiilor subsecvente au fost vehiculate suspiciuni cu privire la încălcarea criteriilor calitative asumate de (…..) SRL, reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra-Neamţ recomandând realizarea unei expertize tehnice pentru determinarea cantităţii şi calităţii materialelor utilizate, cu ocazia controlului realizat la data de 06.07.2021 la obiectivul investiţional”, se arată în documentele DNA.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu