VIDEO Hoți de lemne dintr-un parc natural, depistați de polițiști cu elicopterul

0
142

În  perioada 25 – 27 aprilie a.c., polițiști de investigare a criminalității economice și de ordine publică, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice și a Direcției de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R., au efectuat verificări în județele Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Suceava, cu privire la legalitatea operațiunilor de exploatare forestieră din Parcul Național Călimani și zonele adiacente, precum și a celor de depozitare, transport și comercializare a materialului lemnos provenit din aceste zone.

În urma verificărilor efectuate, în zonele de exploatare forestieră din Parcul Național Călimani, au fost constatate 5 infracțiuni, 4 dintre acestea la Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale pentru abateri prevăzute în OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. De asemenea, au fost verificate 166 de autovehicule ce transportau material lemnos și 8 depozite, ocazie cu care au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 150.000 de lei și au fost dispuse măsuri de confiscare a 933,27 de mc de material lemnos.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, al Gărzii Forestiere, al Gărzii Naționale de Mediu și al Inspectoratului General de Aviație din cadrul MAI. (comunicat Poliția Română)

http://