joi, aprilie 25, 2024
AcasăStiri InterneRecord de mici, la consum, în minivacanța de 1 Mai

Record de mici, la consum, în minivacanța de 1 Mai

Asociația Română a Cărnii estimează un consum mai mare de mici în această minivacanță de 1 Mai, față de anul trecut. Procesatorii de carne susțin că se înregistrează o creștere de 10-15 procente. „Din discuţiile avute cu procesatorii de mici, estimăm că, în minivacanţa de 1 Mai, se va depăşi pragul de 30 milioane de mici, o creştere de 10-15% faţă de anul trecut. Perioada premergătoare minivacanţei de 1 Mai se caracterizează printr-o creştere a producţiei de mici de la 15% la 30% faţă de o perioadă obişnuită. Sigur că variaţiile sunt în funcţie de comenzile primite şi de capacitatea de depozitare. Trebuie să vă spun că, deja, de săptămâna trecută, au existat situaţii în care unii retaileri au rămas fără mici in galantare. Preferaţii românilor sunt în continuare micii făcuţi din amestec de carne de porc cu carne de vită, de altfel aceştia fiind şi cei mai vânduţi”, a declarat, pentru AGERPRES, Dana Tănase, director executiv la Asociaţiei Române a Cărnii. 

Multe caserole cu mici au luat, în aceste zile, și calea exportului, mai ales în țările unde sunt importante comunități de români: Italia, Spania, Marea Britanie etc. Estimările celor de la Asociația Română a Cărnii indică un procent asemănător celui de anul trecut – 5-10% din totalul micilor de 1 Mai.  Potrivit datelor statistice, în România se consumă, anual, între 20.000 şi 25.000 de tone de mici, ceea ce înseamnă că pe mesele românilor ajung în jur de 440 de milioane de mici, în fiecare an. Raportat la populaţia activă, reiese că un român mănâncă, în medie, 40 de mici/an, dar într-o singură zi, cum este cea de 1 Mai, românul consumă mici cât pentru o lună întreagă.


ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -

Cele mai citite

Record de mici, la consum, în minivacanța de 1 Mai

Asociația Română a Cărnii estimează un consum mai mare de mici în această minivacanță de 1 Mai, față de anul trecut. Procesatorii de carne susțin că se înregistrează o creștere de 10-15 procente. „Din discuţiile avute cu procesatorii de mici, estimăm că, în minivacanţa de 1 Mai, se va depăşi pragul de 30 milioane de mici, o creştere de 10-15% faţă de anul trecut. Perioada premergătoare minivacanţei de 1 Mai se caracterizează printr-o creştere a producţiei de mici de la 15% la 30% faţă de o perioadă obişnuită. Sigur că variaţiile sunt în funcţie de comenzile primite şi de capacitatea de depozitare. Trebuie să vă spun că, deja, de săptămâna trecută, au existat situaţii în care unii retaileri au rămas fără mici in galantare. Preferaţii românilor sunt în continuare micii făcuţi din amestec de carne de porc cu carne de vită, de altfel aceştia fiind şi cei mai vânduţi”, a declarat, pentru AGERPRES, Dana Tănase, director executiv la Asociaţiei Române a Cărnii. 

Multe caserole cu mici au luat, în aceste zile, și calea exportului, mai ales în țările unde sunt importante comunități de români: Italia, Spania, Marea Britanie etc. Estimările celor de la Asociația Română a Cărnii indică un procent asemănător celui de anul trecut – 5-10% din totalul micilor de 1 Mai.  Potrivit datelor statistice, în România se consumă, anual, între 20.000 şi 25.000 de tone de mici, ceea ce înseamnă că pe mesele românilor ajung în jur de 440 de milioane de mici, în fiecare an. Raportat la populaţia activă, reiese că un român mănâncă, în medie, 40 de mici/an, dar într-o singură zi, cum este cea de 1 Mai, românul consumă mici cât pentru o lună întreagă.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu