VIDEO-FOTO Deputatul Ion Ștefan, chemat la Parchet după o plângere făcută de directorul DDSP Focșani. Motivul: plăcile de granit din Piața Unirii

0
616

În urmă cu câteva luni, deputatul PNL Ion Ștefan prezentase, într-o conferință de presă, două bucăți de plăci de granit rămase după lucrările de reparații din Piața Unirii. Deputatul liberal a declarat că plăcile vechi, scumpe și de proastă calitate, au fost înlocuite cu altele, mai subțiri, dar tot de calitate îndoielnică. Și, evident, mai scumpe. Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, a anunțat, ulterior, că îl va da în judecată pe deputatul PNL. Demers pe care l-a făcut prin intermediul unui subordonat – directorul DDSP Focșani. Acesta din urmă a depus o plângere penală la Parchet la adresa lui Ion Ștefan. Deputatul liberal s-a prezentat, astăzi, la Parchet, pentru a lua la cunoștință de acest dosar, urmând să dea o declarație în fața procurorului la o dată ulterioară. ”Directorul Dochioiu de la DDSP a identificat în persoana mea un răufăcător, un individ care a distrus plăcile din Piața Unirii. (…) Mi-am permis, în primăvară, să merg în Piața Unirii și am observat că plăcile de proastă calitate, de 3 centimetri grosime, au fost înlocuite cu altele de 2 centimetri, mai scumpe și de proastă calitate. În 2019, pentru înlocuirea a 135 de plăci, Primăria Focșani a alocat 75.000 de lei, adică circa 3.400 de lei/mp. De ce costă atâția bani un metru pătrat de granit din Piața Unirii?”, a declarat deputatul liberal în fața Parchetului Vrancea.

Ion Ștefan a făcut referire și la lucrările care se derulează acum, în Grădina Publică, tot cu bani de la bugetul local. Grădina Publică a făcut parte din proiectul de reabilitare a centrului municipiului Focșani, pe fonduri europene. O altă investiție supraestimată este considerată achiziționarea coșurilor de gunoi stradale, de la 230 de lei bucata, realizate de o firmă din Vrancea, la 480 de lei bucata, cumpărate de la o firmă din alt județ și de o calitate îndoielnică.