AcasăSocietateVIDEO După ce a răspuns la mai multe întrebări, Marcel Vela...

VIDEO După ce a răspuns la mai multe întrebări, Marcel Vela a sunat o persoană care îl interpelase pe Facebook

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a răspuns vineri seară, din nou, întrebărilor primite pe contul său de Facebook, legate de măsurile și acțiunile din perioada stării de alertă. În primul rând, șeful MAI le-a mulțumit românilor pentru că au respectat regulile în timpul stării de urgență și a subliniat că măsurile de protecție trebuie respectate în continuare. ”Au fost, sunt şi vor fi zile extrem de încărcate (…) Am avut un mesaj pe care vreau să îl transmit încă o dată. Vreau să vă spun un mulţumesc din tot sufletul. Am purtat cu toţii pe umeri o responsabilitate imensă, o purtăm în continuare, iar miza acestei bătălii a fost şi este cel mai de preţ dar al fiecărei zile: sănătatea. Toate îşi pierd valoarea atunci când omul pierde său îşi pune în pericol sănătatea. (…) Această bătălie cu noul coronavirus să ştiţi că nu a fost câştigată. Momentul victoriei este mai aproape sau mai departe, în funcţie de fiecare dintre noi. Rămâne la latitudinea noastră, la alegerea noastră, la decizia noastră cum să ne comportăm acum, astăzi, mâine şi în fiecare zi din viitor pentru că acest comportament va duce mai aproape sau mai departe normalitatea şi viaţa de dinainte”, a spus Marcel Vela. Ministrul de Interne a dat mai multe explicații referitoare la activitățile ce se pot desfășura pe durata stării de alertă, la completarea declarației pe propria răspundere, la măsurile de protecție ș.a. ”Şi mie îmi este dor de viaţa de dinainte, de viaţa normală. Cred că depinde de fiecare dintre noi cum ne construim viitorul. Ca să ne construim un viitor normal, trebuie acum să avem un prezent extrem de responsabil. Cu siguranţă, viaţa nu va mai fi ca înainte pentru că acest coronavirus schimbă multe din regulile sociale de comportament, din regulile medicale, dacă vreţi, dar cred că suntem cu toţii pregătiţi moral, fizic, social, la un moment dat, să acceptăm că trecem într-o nouă eră, într-o nouă etapă”, a explicat Vela.

Mai mult, ministrul de Interne a sunat o femeie din Petroșani pentru a-i oferi un răspuns la o întrebare pe care o adresase pe Facebook. Discuția a fost filmată, cu acordul femeii, și a fost postată pe Facebook. Femeia întrebase despre despre reluarea traficul internaţional de persoane cu microbuzul şi dacă angajatele care revin din Germania trebuie să mai stea în carantină instituţionalizată. Marcel Vela i-a explicat femeii că s-a rezolvat, deja, problema transportului de îngrijitoare de persoane către Austria, cu trenul, de la Timişoara şi a precizat că va analiza şi varianta transportului către Germania. ”Evident că putem analiza şi varianta pe Germania. Până în Germania nu am avut curse deschise, având în vedere că se afla în zona catalogată de către INSP «zona roşie». (…) Probabil în a doua etapă de relaxare, să vedem, să măsurăm ce se întâmplă după două săptămâni în această stare de alertă. Epidemiologi vor analiza şi vă voi da un răspuns şi cu privire la transportul cu microbuzul”, i-a precizat ministrul de Interne.

După ce a răspuns la întrebări, Marcel Vela a transmis și un mesaj de încheiere. ”Dragi prieteni. După niște zile extrem de încărcate, astăzi am revenit cu o parte din răspunsurile promise. Mă bucur că am reușit să intru în contact, prin telefon, cu una dintre persoanele care mi-au adresat întrebări și îmi doresc ca, în continuare, să fiu aproape de dumneavoastră. Sper ca răspunsurile mele să vă fie de folos! Pe curând!”

Întrebări și răspunsuri 15.05.2020

Dragi prieteni, După niște zile extrem de încărcate, astăzi am revenit cu o parte din răspunsurile promise. Mă bucur că am reușit să intru în contact, prin telefon, cu una dintre persoanele care mi-au adresat întrebări și îmi doresc ca, în continuare, să fiu aproape de dumneavoastră.Sper ca răspunsurile mele să vă fie de folos! Pe curând!

Publicată de Marcel Vela pe Vineri, 15 mai 2020

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu