Locuitorii din Vidra nu au apă de câteva zile

0
676
Problema apei a lovit și comuna Vidra. După o perioadă în care apa curgea sau nu, era bună sau nu prea, alimentarea cu apă a satelor Vidra și Scafari a fost oprită. Seceta, sursele de captare și bazinele insuficiente, poluarea se înscriu pe lista cauzelor care au lăsat fără apă la robinet câteva mii de oameni. Situația grea este recunoscută de autoritățile locale, care promit, desigur, că vor găsi soluții pentru remedierea problemelor de la sistemul de alimentare cu apă.
”Nu este apă!!! Cauzele sunt multiple, dar suntem conștienți că pe dumneavoastră nu cauzele vă interesează, ci soluțiile. Seria de măsuri, luate împreună cu Serviciul de Apă și Canal Vidra, sunt:
– spălarea bazinelor și dezinfectarea lor;
– trimiterea de probe de apă la laborator;
– înlocuirea unei porțiuni de țeavă deteriorată;
– montarea unei pompe, cu o capacitate mai mare, la unul din foraje;
– au fost deja făcute studii de specialiști pentru identificarea de noi surse de apă;
– începerea imediată a unor lucrări de captare a unei surse noi de apă (izvoare de suprafață);
– identificarea consumatorilor de apă în alte scopuri decât cel de uz casnic;
– în funcție de volumul de apă înmagazinat, stabilirea unui grafic de distribuire a apei.”, a transmis primarul comunei Vidra, Silviu Pintilie, vineri seară.
Oamenii din comună, rămași fără apă potabilă, se descurcă fiecare după posibilități. Cei care își permit cumpără de la magazin sau își aduc apă cu bidoanele de la izvoare din afara localității. Însă cei mai săraci, bătrâni, cu probleme medicale se descurcă extrem de greu în această perioadă.